Neće samo Lewa: Bayern bi ovog ljeta mogao ostati bez još devet igrača?

Provjetravanje svlačionice

Neće samo Lewa: Bayern bi ovog ljeta mogao ostati bez još devet igrača?

E. Ganibegović

Robert Lewandowski je javno kazao kako želi napustiti Bayern i samo je pitanje vremena kada će se njegov odlazak ozvaničiti. 

Trenutno je glavni favorit za divišenje kapitena poljske reprezentacije Barcelona.

"Imam informaciju iz Barcelone i klub je miran. Robertu su dali garanciju da s njim namjeravaju potpisati ugovor", rekao je španski novinar Gerard Romero u intervjuu za FCBarca.com. Potencijalni nasljednici Lewandowskog u Bayernu su, među ostalim, Saša Kalajdžić (Stuttgart) i Goncalo Ramos (Benfica).

Portal tz.de javlja da Bayern ovog ljeta može ostati bez još devet fudbalera. Klub su već napustili Niklas Sule ( otišao u Borussiju Dortmund) i Corentin Tolisso koji je slobodan igrač, a uskoro im se mogu pridružiti Robert Lewandowski i Serge Gnabry, koji uživaju interes FC Barcelone, odnosno Real Madrida i imaju važeće ugovore do juna 2023. godine. 

Sveukupno, Bayern bi moglo ovog ljeta napustiti deset igrača. 

Marc Roca je već napustio njemačkog prvaka, pridruživši se Leeds Unitedu za 12 miliona eura, a taj bi se iznos mogao povećati za pet miliona eura nakon što se isplate relevantni bonusi.

Bayern je također spreman na rastanak s Austrijancem Marcelom Sabitzerom nakon samo jedne sezone i razmotrit će ponude od 15 miliona eura. Tz.de dodaje da će bavarski klub rado posuditi Omara Richardsa i Malika Tilmanna, iako bi Richards mogao dobiti odobrenje za transfer ako Bayern kupi Bornu Sosu iz Stuttgarta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prvak Njemačke želi se riješiti i Boune Sarre, koji je u oktobru 2020. godine došao u klub za osam miliona eura, a pokazao se kao potpuni promašaj.

Senegalac godišnje u Bayernu zarađuje 2,5 miliona eura, a takvu platu mu trenutno neće osigurati niti jedan klub. Njemački mediji javljaju da se od Bayerna oprostio i Jann-Fiete Arp koji je raskinuo ugovor s Bavarcima i dobio oko tri miliona eura odštete. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
zar nije 15?
0 2
C.Banks
Treba Bajern ocistit od prosječnih i pohlepnih igrača
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi