Kompanyju zazvonio telefon, shvatio da ga zovu iz Bayerna, a nakon pet minuta sve se znalo

Belgijanac svjestan kakva mu je to šansa

Kompanyju zazvonio telefon, shvatio da ga zovu iz Bayerna, a nakon pet minuta sve se znalo

Endin Čaušević

Čelnici Bayerna već mjesecima muku muče s pronalaskom novog trenera i čini se da su problem uspjeli da riješe, ali na poprilično neočekivan način. Novi trener minhenskog kluba najvjerovatnije će biti Vincent Kompany koji se nije dugo mislio kada je dobio poziv čelnika Bayerna.

Bayern je još krajem februara saopštio da Thomas Tuchel napušta minhenski klub na kraju sezone, te su tada u Minhenu bili u pregovorima s Xabijem Alonsom vjerujući da će on prihvatiti njihovu ponudu, ali se to nije desilo.

Nakon što je Alonso odbio poziv iz Minhena čelnici kluba okrenuli su se ka Julianu Nagelsmannu, ali ih je i on na kraju odbio. Iduća "meta" bio je Ralf Rangnick , ali ni s njim nisu imali uspjeha.

S Bayernom se prethodnih sedmica povezivalo još nekoliko imena, a potom su se svi iznenadili kada je u priču uključen i Vincent Kompany.

Kompany je već dvije godine trener Burnleyja s kojim je ispao ove sezone iz Premiershipa, te niko nije ni slutio da bi on mogao uopšte biti u kombinacijama za preuzimanje klupe Bayerna.

Međutim, jasno je da čelnicima njemačkog velikana nije ostalo mnogo izbora i prije nekoliko dana kontaktirali su i Kompanyja. Poziv belgijskom stručnjaku bio je itekako uspješan jer je on bez dileme pokazao interes da dođe u Bayern.

Oglasi

Pregovori traju već nekoliko dana i kako pišu njemački mediji gotovo sigurno je da će Kompany biti novi trener Bayerna, te da će uskoro sve biti ozvaničeno.

I ugledni Fabrizio Romano objavio je da pregovori idu u pravom smjeru, te da je Kompany oduševljeno dočekao poziv iz Minhena.

Romano otkriva da je prvi poziv čelnika Bayerna dobio u ponedjeljak, te da je Kompany nakon svega pet minuta razgovora poručio da je zainteresovan i da će prihvatiti ponudu ukoliko se odluče za njega.

Iako ima važeći ugovor s Burnleyjem oni mu neće praviti problem oko odlaska, a posebno ne nakon ispadanja u niži rang.

Oglasi

Bayern je već konktaktirao i čelnike engleskog kluba i očekuje se da će Burnley dobiti određenu sumu novca za obeštećenje kako bi Kompanyja mogli osloboditi važećeg ugovora.

Čini se da se saga oko novog trenera minhenskog kluba konačno završava i da će mladi belgijski stručnjak dobio priliku života da se dokaže na velikoj sceni u ulozi trenera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored fudbalskog znanja presudno je, navodno, bilo i to što Kompany priča njemački jezik s obzirom da je proveo nekoliko sezona kao fudbaler u dresu HSV-a.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi