Podržao Palestinu, a jutros je cijeli svijet vidio kakav žestok udarac mu je spremio Bayern!

Mazraoui jučer bio na sastanku

Podržao Palestinu, a jutros je cijeli svijet vidio kakav žestok udarac mu je spremio Bayern!

Endin Čaušević

Noussair Mazraoui našao se na velikom udaru javnosti u Njemačkoj zbog svoje podrške koju je dao narodu u Palestini, a sada je svima jasno da je to ugrozilo i njegov status u Bayernu što se na jutrošnjem treningu njemačkog tima najbolje vidjelo.

Reprezentativac Maroka prije nekoliko dana odlučio je da reaguje povodom sukoba koji traje već danima između Palestine i Izraela u kojima je već stradao ogroman broj nedužnih ljudi, a u Gazi je nažalost u bijek i veliki broj djece.

Mazraoui je prvo izazvao veliku pažnju jer je objavio ajet iz Kur'ana što su svi odmah shvatili kao podršku narodu u Palestini, a kada je dobio žestoke kritike javnosti u Njemačkoj ponovo se oglasio.

Marokanac je poručio da je razočaravajuće što mora da objašnjava svoje uvjerenja i što smatra da nije u redu da se ubijaju hiljade nevinih ljudi. Poručio je da je uvijek bio i bit će protiv terorizma, mržnje i nasilja.

No, sigurno je da Mazraoui ni slutio nije kakav pakao će sam sebi stvoriti u Bayernu zbog tih poruka koje je javno objavio. Iz Bayerna su se ogradili od te poruke i poručili da oni stoje uz narod u Izraelu, te da će s Mazraouijem odmah obaviti razgovor.

Oglasi

Ugledni Bild piše da je razgovor čelnika Bayerna i Mazraouija obavljen jučer i kako stvari stoje sve "miriše" na suspenziju Marokanca, ali zvaničnih informacija još uvijek nema.

Da je njegov status u Bayernu itekako ugrožen najbolje se vidjelo na jutrošnjem treningu njemačkog velikana na kojem su prisutni novinari i fotografi čekali da se Mazraoui pojavi, ali se to nije desilo.

Mazraoui jutros nije trenirao s ostatkom ekipe, a Bild navodi da bi se klub trebao uskoro oglasiti oko statusa ovog igrača, no da već mnogi vjeruju da će on biti suspendovan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko dođe do suspenzije Mazraoui će gotovo sigurno već u januarskom prelaznom roku biti stavljen na transfer listu.

Ovaj 25-godišnji desni bek u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je devet mečeva u svim takmičenjima i upisao dvije asistencije. U Bayern je stigao prije godinu dana kao slobodan igrač iz Ajaxa, te je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ceraj to u makaroko
0 5
sloboda2
Toliko o slobodi misljenja u njemackoj...moraju podrzavat izrael a pobili ih milione...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi