Bayern počeo trenirati: Striktno držanje strogog pravilnika uz nekoliko zabrana

Prvi evropski velikan na terenu

Bayern počeo trenirati: Striktno držanje strogog pravilnika uz nekoliko zabrana

A. Čaušević

Kako će izgledati fudbal poslije koronavirusa može se nagovijestiti po jutrašnjem treningu Bayern. 

Bavarski klub je prvi evropski velikan koji se vratio treninzima u vrijeme dok Starim kontinentom traje pandemija virusa Covid-19.

Zvijezde Bayera su u trening kamp stigli nešto iza 10 sati. Došli su odvojeno te su ulazili jedan po jedan s određenim vremenskim razmakom, dok bi drugi čekali u garaži.

Igrači su na teren izašli u malim grupama koje nisu brojale više od pet članova te su između sebe držali razdaljinu od 1.5 metara.

Protokol kojeg je uspostavio Bayern podrazumijeva i odvojene svlačionice s tim da u jednoj mogu boraviti maksimalno dvije osobe. Zagrljaji i rukovanje su zabranjeni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tokom treninga na terenu morala se održavati propisana udaljenost, lopta je bila u nogama igrača, ali bez ikakvog fizičkog kontakta i duel igre.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi