Nagelsmann predao listu pojačanja s tri imena ove zime, ali čelnici Bayerna ga nisu ispoštovali

Ostao uskraćen za želje

Nagelsmann predao listu pojačanja s tri imena ove zime, ali čelnici Bayerna ga nisu ispoštovali

Edmir Škorić

Nakon poraza od Bochuma, a zatim mršavog remija u Austriji sa Salzburgom u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, uslijedilo je javno prozivanje.

Legendarni njemački nogometaš Lothar Matthaus uputio je niz kritika Bayernovim nogometašima nakon remija u Salzburgu, a sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić nije mu ostao dužan odgovor.

"Naravno da Lothar ima nešto za reći. On je stručnjak. Briga me što misli. Znamo da smo griješili i da nismo igrali dobro, ali stojimo iza naših igrača. Pričat ćemo i raditi s njima. Zaboli me za to što Lothar ima za reći", poručio je Salihamidžić za DAZN nakon remija s Red Bull Salzburgom u Ligi prvaka.

To je bio Bracin odgovor na izjavu njemačke legende da stoper Dayot Upamecano nije dovoljno dobar i da u ekipi djeluje kao strano tijelo iako je tu sedam - osam mjeseci.

Dodatni nemir u klub unosi i Bildov novinar Christian Falk, koji je u podcastu rekao da je perspektivni trener Julian Nagelsmann nezadovoljan širinom rostera i ovaj 34-godišnjak je tražio ove zime da se dovedu tri pojačanja - veznjak Denis Zakaria, koji je iz Borussije M'gladbach otišao u Juventus, Joao Cancelo, desni bek iz Manchester Cityja i Borna Sosa iz Stuttgarta, koji igra u defanzivi, najčešće na poziciji lijevog beka.

Međutim, Nagelsmannove želje uprava kluba nije ispunila, pa će ovaj trener vjerovatno kasnije usljed loših rezultata i eventualnog neuspjeha reći da je znao kako "škripi" na nekim pozicijama, da je predlagao čelnicima da dovedu nove igrače, ali da su mu to uskratili.

Falk je u podcastu također kazao kako Nagelsmann nije iznenađen transfer politikom kluba jer mu je navodno sve to već rekao bivši trener Hansi Flick, upozorivši Nagelsmanna na neke "neočekivane stvari".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Flick je svojevremeno govorio da Bayernu uopće nije važno koje igrače trener želi tokom transfe roka, jer na kraju klub odluči koga će prodati, a koga zadržati. Prije svega, posljednju riječ tu ima Hasan Salihamidžić. Unatoč tome, vjeruje se da Nagelsmann i Salihamidžić imaju dobar odnos i da je njihova veza za sada "mirna" te da "savršeno rade zajedno" pošto svakodnevno razmjenjuju ideje.

Ipak, Nagelsmann se nada određenim pojačanjima na ljeto, a njegovi prioriteti su novi stoper i novi desni bek.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Na stranu to što Salihamidžić radi dobar posao sa pojačanjima, ali je van svake pameti da bira igrače treneru, u ovom slučaju Nagelsmann-u i da se ti igrači koje dovede uklope u njegovu filozofiju (stil igre). Nevjerovatan apsurd od strane Bayern-a, gdje će na kraju za eventualni neuspjeh biti kriv trener, a ne sportski direktor. Trenerove želje se moraju saslušati, ne mora se svako pojačanje dovesti, ali ne može ni Hasan birati s kojim igračima će Nagelsmann raspolagati! Užasna filozofija Bayerna!!!
5 1
Vedox
Htio je i Pidru, ali eto ode u Ameriku.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi