Bayern pravi potpuno novu ekipu: Pogledajte kako će izgledati tim naredne sezone

Nezadovoljstvo u Minhenu

Bayern pravi potpuno novu ekipu: Pogledajte kako će izgledati tim naredne sezone

Ekipa Bayern Minehna će, kako god Bundesliga završila, iza sebe imati lošu sezonu.

Bavarci, koji su osvojili šest uzastopnih titula u Njemačkoj, više se ne zadovoljavaju time i naravno da u svojim vitrinama žele novu titulu prvaka Evrope.

Upravo je to bio i glavni cilj postavljen pred trenera Niku Kovača kada je došao u klub, ali on je u prvoj sezoni ispao već u osmini finala od Liverpoola i to nakon dvije vrlo blijede partije.

Mnogi smatraju da Kovač neće dočekati narednu sezonu na klupi kluba sa Allianz Arene, a za sada nije poznato ko bi ga mogao naslijediti.

Tu ćemo temu ostaviti za neki drugi put, a sada ćemo se pozabaviti igračkim kadrom. Ekipa iz Minhena će navodno na ljeto napraviti potpuni remont ekipe. Brojni igrači će napustiti klub, a neki drugi će doći na njihovo mjesto.

Odlasci

Kao što je to dobro poznato, klub za sada sigurno napuštaju Franck Ribery i Arjen Robben, dvije velike legende koje su obilježile proteklu deceniju u Minhenu. Osim njih, vrlo vjerovatno bi trebao otići defanzivac Jerome Boateng, a nije isključeno da će izlazna vrata biti pokazana i Matsu Hummelsu koji igra u očajnoj formi. Zanimljivo da bi čelnici Bayerna mogli pustiti i Manuela Neuera koji više ne liči na onog golmana kakav je bio prije teške povrede, a vrhunac loših partija je greška protiv Liverpoola nakon koje je Sadio Mane postigao gol.

Što se tiče vrznog reda, ekipu će vjerovatno napustiti Renato Sanches, dok je nepoznanica šta će biti sa Jamesom Rodriguezom i Thomasom Mullerom. Tolisso za sada nije pokazao mnogo u Minhenu, ali on je još uvijek vrlo mlad i vrijeme radi za njega.

Kada je u pitanju napad, Robertu Lewandowskom bi se mogao priključiti Timo Werner iz Red Bull Leipziga koji je velika želja Bavaraca već par godina.

Dolasci

Osim Wernera, klub bi na ljeto trebalo pojačati nekoliko zvijezda. Ukoliko Neuer zaista ode, na njegovo mjesto bi trebao doći golman Atletico Madrida Jan Oblak. U defanzivi se očekuje dolazak Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida, a već je dogovoren Benjamin Pavard iz Stuttgarta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada govorimo o veznom redu, u klubu će vjerovatno ostati igrači poput Tolissoa i Thiaga Alcantare, a trebao bi im se priključiti Callum Hudson-Odoi iz Chelseaja. Također, pominje se i Nicolas Pepe iz Lilla kao alternativna opcija.

Bilo kako bilo, Bayern će izgledati dosta drugačije u narednoj sezoni, a da li će im to donijeti bolje rezultate, ostaje nam da vidimo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi