Kako je James zbog novog pojačanja izgubio posljednju nadu za povratkom u Real?
Kolumbijac je član Real Madrida postao 2014. godine. Odigrao je čudesno Svjetsko prvenstvo i nakon toga ostvario fantastičan transfer (Foto: EPA)

Mora potražiti novi tim

Kako je James zbog novog pojačanja izgubio posljednju nadu za povratkom u Real?

Midhat Šljivak

James Rodriguez vratiće se u Real Madrid nakon što mu u junu istekne dvogodišnja posudba u Bayernu.

Minhenski tim za sada ne pokazuje želju za potpisom stalnog ugovora sa Kolumbijcem, a i on je u nekoliko navrata isticao da bi se volio vratiti u redove Kraljeva iz Madrida.

Međutim, povratak Zinedinea Zidanea na klupu Reala nije nikako dobro po Jamesa. Nikada kod francuskog stručnjaka nije imao previše prostora za igru, a ovaj ga je i poslao na posudbu u Bayern.

Iako bi se Rodriguez rado vratio i borio za mjesto, to je za sada nemoguća misija, sve zbog novog pojačanja koje je Real jučer objavio.

Brazilac iz Porta Eder Militao potpisao je za Real i njegovim dolaskom je ispunjena kvota od tri igrača van Evropske Unije. Preostali su Vinicius Junior i još jedan Brazilac Rodrygo, 18-godišnjak koji stiže među Kraljeve i na kojeg ozbiljno računaju.

James se samo može nadati da bi Rodrygo mogao na posudbu. To je malo vjerovatno, a druga opcija je da nekako dobije pasoš Evropske Unije. I to je jako teško očekivati i najrealnija opcija je da on bude na transfer listu.

Lista timova koji ga žele je ogromna. Odavno se povezivao sa Arsenalom, a spominjao se eventualni prelazak i u redove torinskog Juventusa. Cifra koju bi Real tražio za njegove usluge je 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

James je ove sezone odigrao svega 22 utakmice za Bayern. Postigao je četiri gola i upisao je šest asistencija, a dobar dio sezone je propustio zbog povrede.

Ranije je u karijeri igrao još za Monaco, Porto, Banfield i Envigado, gdje je počeo karijeru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1921Tuzla1902
Nakon 5 godina provedenih u Spaniji imas pravo na njihovo drzavljaanstvo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi