Preokret u Bayernu kojem se niko živ nije nadao, Salihamidžić dobio naredbu koja mu se neće svidjeti

Neuer se vraća na velika vrata

Preokret u Bayernu kojem se niko živ nije nadao, Salihamidžić dobio naredbu koja mu se neće svidjeti

Endin Čaušević

Manuel Neuer se još uvijek oporavlja od teške povrede koljena koju je zadobio na skijanju krajem prošle godine. Zbog toga su svi smatrali da je njegovo vrijeme u Bayernu završeno, ali njemački mediji pišu da bi na ljeto moglo doći do neočekivanog preokreta.

Neuer je izazvao bijes čelnika Bayerna krajem prošle godine kada je bez dozvole otišao na skijanje s prijateljima, a potom je doživio tešku povredu koljena zbog koje je hitno morao na operaciju.

Već tada je bilo jasno da je sezona za njega završna, a Bayern je morao što prije pronaći novog golmana. Neuer je tako ničim izazvan klubu stvorio ogroman problem, a tada je za iskusnog golmana krenulo sve nizbrdo..

Prethodnih mjeseci pisalo se da je njegovo vrijeme u Bayernu završeno i da će na ljeto napustiti klub, a posebno nakon što su u Minhenu neočekivano dali otkaz treneru golmana Toniju Tapaloviću koji je Neuerov blizak prijatelj.

Otkaz Tapaloviću je žesotko pogodio Neuera i činilo se tada da je to tačka na njegovu karijeru u Bayernu. Međutim, u toku svih turbulencija kroz koje prolaze Bavarci pojavila se i informacija da se u klubu sprema veliki preokret.

Thomas Tuchel ne želi da odustane tako lako od Neuera jer ga Yann Sommer baš i nije oduševio svojim partijama.

Oglasi

Tuchel se raduje što će Neuer biti u sastavu za iduću sezonu i kako stvari stoje vratit će se na mjesto prvog golmana. Navodno, on je postigao s čelnicima kluba dogovor da Neuer ostane u Bayernu, ali to nije sve što je uspio da uradi za iskusnog golmana.

Navodno, u Bayernu su čak spremni da na ljeto vrate u klubu i Tapalovića koji je otkaz dobio jer nije bio u dobrim odnosima s Julianom Nagelsmannom. No, kako Nagelsmann više nije trener Bayerna postoji velika mogućnost da će se Tapalović vratiti.

To bi sigurno itekako obradovalo Neuera, a i dokazalo mu da klub i dalje ima povjerenje u njega bez obzira na ono što je uradio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, Bild ističe da će najveći problem biti Hasan Salihamidžić koji s Tapalovićem nije u dobrom odnosu. Navodno, na tome se radi prethodnih dana i pokušava se naći zajednički jezik kako bi se Tapalović vratio u Bayern.

Salihamidžić je dobio od čelnika kluba poruku da s Tapalovićem izgladi situaciju, a da li će to uspjeti da urade ostaje nam da vidimo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti