Kako se riješiti Manea u jednoj sezoni - Brazzo će ući u legendu ako mu upali ovaj plan
Sadio Mane je iznevjerio očekivanja rukovodstva Bayerna (Foto: EPA)

Senegalac na izlaznim vratima

Kako se riješiti Manea u jednoj sezoni - Brazzo će ući u legendu ako mu upali ovaj plan

Midhat Šljivak

Sadio Mane mogao bi napustiti redove Bayerna nakon samo jedne sezone. Nezadovoljni su u Minhenu ponašanjem senegalskog fudbalera, novi trener Thomas Tuchel ga ne vidi kao dio svoje ekipe u narednoj sezoni i sportski direktor Hasan Salihamidžić će pokušati da se riješi iskusnog ofanzivca, te će ga pokušati iskoristiti za druge poslove koje klub želi napraviti u ljetnom prijelaznom roku.

Sadio Mane izazvao je veliki incident nakon što je nedavno nakon utakmice protiv Manchester Cityja u svlačionici udario saigrača Leroya Sanea.

Bio je to samo jedan u nizu incidenata 31-godišnjeg Senegalca. Prethodno je nasrtao i na bivšeg trenera Juliana Nagelsmanna nezadovoljan činjenicom da je u jednoj utakmici dobio malu minutažu.

Mane je zbog ponašanja kažnjen s pola miliona eura od strane kluba. Kaznu je bez pogovora prihvatio, izvinio se saigračima, no ni to ga vjerovatno neće spasiti.

Hasan Salihamidžić će svim silama pokušati da se riješi Manea. Spreman ga je čak ponuditi i u razmjeni za napadača Napolija Victora Osimhena, za kojeg italijanski klub traži čak 150 miliona eura.

Brazzo će Napoliju predstaviti ponudu u narednom periodu. Međutim, teško je očekivati da će se potencijalna razmjena desiti jer Mane ima preveliku platu koja iznosi gotovo 22 miliona eura po sezoni.

Oglasi

Ne postoji tim na svijetu koji bi ga toliko plaćao. Bayern se očigledno kaje što je izdvojio toliko novca za ovog fudbalera i sada na sve načine pokušava da ga se riješi.

Sadio Mane je u dresu Bayerna odigrao ukupno 34 utakmice i ima učinak od 12 golova i pet asistencija, ali treba napomenuti da je Senegalac imao određenih problema s povredama tokom sezone.

Vidjet ćemo šta će se na kraju zaista desiti s ovim odličnim napadačem. Engleski mediji pišu da bi ga Chelsea rado vratio na Ostrvo, no to je samo jedna u nizu špekulacija.

Mane je u karijeri prije Bayerna šest godina veoma uspješno nosio dres Liverpoola, a ranije je igrao za Southampton, RB Salzburg i Metz.

Tuchel saopštio imena igrača koje želi u Bayernu - Hrvat je posebna želja

Trener minhenskog Bayerna Thomas Tuchel saopštio je rukovodstvu kluba želje za ljetni prijelazni rok. Sjajni stručnjak u svom timu želi vidjeti klasičnog napadača i ima tri opcije za ovu poziciju, a igrač kojeg on lično želi dovesti je hrvatski fudbaler Mateo Kovačić.

Oglasi

Minhenski Bayern nema sezonu kakva je planirana. Vrlo je moguće da će Bavarci ostati bez trofeja ove sezone i u posljednje vrijeme je atmosfera unutar kluba itekako loša.

Ipak, uveliko se radi na prevazilaženju krize. Legende su se angažovale kako bi smirili situaciju, a u toku ljeta će se desiti i određene promjene unutar tima.

Bayern će sigurno dovesti nekoliko pojačanja. Rukovodstvo tima na čelu s Hasanom Salihamidžićem održali su razgovore s Tuchelom koji im je saopštio želje koje ima pred ljetnu transfer pijacu.

Pozicija napadača je naravno prioritet. Bayern želi klasičnog napadača i tu se već odavno pojavljuju tri imena koja se konstantno povezuju s minhenskim klubom. To su Harry Kane, Victor Osimhen i Randal Kolo Muani.

Tuchel bi najradije u svom timu imao napadača Tottenhama Harryja Kanea. Međutim, njegova veza sa Spursima dosad je bila neraskidiva bez ozbira na nedostatak trofeja u ovom timu.

Oglasi

Pitanje je hoće li Kane htjeti da ode iz voljenog kluba. Tu je ispisao historiju, no možda konačno želi uzeti i neki trofej u karijeri.

Victor Osimhen je također čovjek o kojem se priča u Minhenu. Napadač Napolija je velika želja Hasana Salihamidžića, ali cijena od 150 miliona eura trenutno je previsoka, mada će se s italijanskim klubom pregovarati u narednom periodu.

Randal Kolo Muani je treći čovjek s liste napadača. Francuski reprezentativac iz Eintrachta ima cijenu od 100 miliona eura i teško je vjerovati da će Bayern baš za njega dati toliko novca.

Ipak, Thomas Tuchel ima jasnu želju kada je u pitanju vezni red. On naprosto uživa u igri hrvatskog veznjaka Matea Kovačića i silno ga želi u svom timu u narednoj sezoni.

Saopštio je Hasanu Salihamidžiću da mu je njegovo dovođenje prioritet pored napadača i neće biti čudno ako fenomenalni veznjak od naredne sezone bude dio bavarskog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kovačić je tokom karijere igrao za istinske velikane. Počeo je u Dinamu, a pored Chelseaja nastupao je još za Real Madrid i Inter.

Tuchel je s 28-godišnjim fudbalerom sarađivao u Chelseaju. Upoznat je dobro s njegovim kvalitetama i smatra da je on idealan profil igrača za njegovu ekipu u narednoj sezoni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malo duži tekst od onoga juče , a priča ista !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi