Bayern pobijedio sa 27:0, 18-godišnjak zabio pet golova za poluvrijeme, Tuchel nezadovoljan

Počele pripreme Bavaraca

Bayern pobijedio sa 27:0, 18-godišnjak zabio pet golova za poluvrijeme, Tuchel nezadovoljan

Edmir Škorić

Bayern je počeo s pripremama, pa je u trening kampu u Tegernseeu danas odigrao jedan testni meč protiv niželigaša Rottac-Egerrna, a rezultat konačan je bio - 27:0!

Rival svakako nije po mjeri Bayerna, ali izabranici Thomasa Tuchela nisu štedili amaterski tim, pa su zabijali iz minute u minutu. Svi na terenu htjeli su se dokazati stručnom štabu pred glavni dio priprema i kako bi se izborili za svoje mjesto na terenu u sezoni koja dolazi.

Već u trećoj minuti Musiala je postigao gol za Bayern, a u petoj minuti Gnabry na asistenciju Daviesa donosi 2:0. Treći gol, na novu asistenciju Daviesa, postiže Sane u osmoj minuti. Na četvrti se gol čekalo samo četiri minute, pošto je Gnabry u 12. minuti postigao još jedan gol.

U 13. minuti 5:0, novi gol Musiale. U 20. minuti je Konrad Laimer postigao svoj "prvijenac" za Bayern na dodavanje Gnabryja, a sedmi gol Bavaraca u 22. postiže 18-godišnji Mathys Tel.

Interesantno je da je, prema pisanju njemačkih medija, Tuchel bio nezadovoljan negdje sredinom prvog dijela pri rezultatu 7:0, pa je njegov tim ubacio u brzinu više i do odlaska na odmor zabio još 11 golova.

Oglasi

Redom su pogađali Tel, Mazrazoui, Tel, Upamecano, Tel, Sane, Musiala, Tel, Musiala, Gnabry, Musiala.

Nakon 45 minuta bilo je 18:0, a talentovani francuski napadač Tel postigao je pet golova, dok je Musiala postigoa četiri, a Gnabry tri gola.

Inače, Bayern je igrao od prve minute u ovom sastavu: Ulreich - Mazraoui, Pavard, Upamecano, Davies - Laimer - Kimmich, Musiala - Sané, Tel, Gnabry

U nastavku je Sabitzer postigao pet golova uzastopno! U strijelce se u 74. minuti upisao i Raphael Guerreiro, koji je nedavno stigao iz dortmundske Borussije. Na 25:0 povisio je Gravenberch u 84. minuti, Kingsley Coman se upisao u strijelce, a za kraj je gol postigao i Sadio Mane.

Bayernovi igrači bili su maksimalno motivisani, što se vidi i po rezultatu, a što je i razumljivo s obzirom da je Tuchel u subotu na press konferenciji iskritikovao neke svoje zvijezde, naročito Manea i Goretzku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Raspored predsezonskih utakmica Bayerna

Bayern je pripreme zvanično počeo 15. jula i narednih pet dana treniraće u malom bavarskom gradiću Tegernseeu, nakon čega slijedi nastup na tradicionalnom Audi cupu od 24. jula do 3. avgusta, te će u sklopu toga odigrati prijateljske mečeve protiv Manchester Cityja (26. juli), Kawasakija (29. juli) i Liverpoola (2. august).

Pet dana kasnije na programu je s duel s francuskim Monacom u Untrehachingu, a 12. augusta prva zvanična utakmica protiv Leipziga na Allianz Areni u okviru Superkupa Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakva je sramota ovaj Bayern , sramota za utakmicu uopšte fuj .... zato kad im dođe City , Real ili Villarreal proliv dobiju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi