Inter prodaje Onanu za 51 milion eura, pa za šest dovodi veliko golmansko ime?

Sommer na Meazzi?

Inter prodaje Onanu za 51 milion eura, pa za šest dovodi veliko golmansko ime?

Eldar Ganibegović

Andre Onana ide iz Intera i to završena stvar. Inter bi ga mogao prodati, kupiti drugog golmana, te bi mu ostalo 45 miliona eura.

Nakon samo jedne sezone i dva osvojena trofeja u dresu Intera, kamerunski golman Andre Onana napustit će klub.

Za njega je zagrizao Manchester United koji se rastao s De Geom i viceprvaku Evrope za Onanine usluge platit će 51 milion eura.

Sjajni čuvaj mreže u Inter je stigao u ljeto 2022. godine besplatno nakon što je napustio Ajax, te će na taj način Inter dobro profitirati na njemu

Klub je napustio i sjajni slovenački golman Samir Handanovič, te je na čelnicima Intera da pronađu adekvatno rješenje za tu poziciju.

Oglasi

Kako prenose mediji u Italiji, Inter je pokazao interes za dovođenje švicarskog golmana i člana Bayerna, Yanna Sommera.

Iz Bavarske su dobili odgovor da Sommera mogu dobiti samo ako aktiviraju otkupnu klauzulu od šest miliona eura.

Jasno je da to za Inter neće biti nikakav problem ukoliko se na to odluče, te bismo iduće sezone Sommera vrlo lako mogli gledati među stativama italijanskog velikana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Sommera kao želje Intera su se spominjali Keylor Navas i Hugo Lloris, no očigledno je da je u ovom momentu Švicarac u najvećoj prednosti. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi