Šta se događa u Minhenu? Šestorica na transfer listi, ima velikih iznenađenja!
Njemački velikan sprema velike promjene (Foto: AFP)

Neočekivano

Šta se događa u Minhenu? Šestorica na transfer listi, ima velikih iznenađenja!

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern stavio je šestoricu fudbalera na transfer listu i među njima ima izuzetno zanimljivih imena.

Vincent Kompany preuzeo je klupu Bayerna od Thomasa Tuchela. Prvi zadatak Belgijanca je sklapanje ekipe za narednu sezonu, a klub će mu pokušati ispuniti želje koje ima i dovesti mu pojačanja.

Međutim, dosta je zvijezda koje bi mogle napustiti klub. Sky Sport objavio je imena šestorice koji mogu ići u slučaju dobre ponude i na listi ima velikih iznenađenja.

Novinar blizak Bayernu Florian Plettenberg otkrio je imena igrača koji mogu ići iz kluba. To su: Kingsley Coman, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Noussair Mazraoui i Matthijs de Ligt i navodi kako još nema nikakve konkretne ponude za navedene.

I dok se o odlasku većine već pisalo u prethodnom periodu, veliko je iznenađenje činjenica da je Bayern spreman prodati Nizozemca Matthijsa de Ligta.

Oglasi

Imao je Bayern prošle sezone problema u defanzivi. Nije ni de Ligt previše pomogao, no navijači tima iz Minhena definitivno nisu očekivali da će se njegovo ime naći na listi fudbalera koji su na prodaju.

De Ligt je u Bayern stigao 2022. godine iz torinskog Juventusa. Plaćen je 67 miliona eura i trebao je biti vođa defanzivnog reda minhenskog kluba.

Međutim, imao je određenih problema u najvećem njemačkom klubu. Nije Bayern blistao u prethodne dvije sezone, pa i De Ligt nije mogao pokazati zašto važi za jednog od najboljih defanzivaca svijeta.

Činjenica da je na transfer listi sigurno će privući pažnju brojnih klubova, posebno iz engleske Premier lige, gdje žude za defanzivcima kao što je on i sasvim sigurno treba očekivati neku veliku ponudu.

Oglasi

Joshua Kimmich je od svih najbliži odlasku. Interes za njegove usluge pokazuju Real Madrid i Barcelona i velike su šanse da će završiti u nekom od španskih velikana.

I ostatak liste čine istinske fudbalske zvijezde. Dosta je timova koji bi ih rado vidjeli u svojim redovima i vidjet ćemo ko će od njih na kraju zaista i napustiti Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarci iza sebe imaju veoma tešku sezonu u kojoj su ostali bez trofeja. Naredne sezone je cilj povratak na vrh Bundeslige, te što bolji nastup u Ligi prvaka.

Da li će uspjeti vratiti primat ispred fenomenalnog Bayer Leverkusena ostaje nam da vidimo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi