Bayern spremio spektakularan transfer, AC Milan će dobiti 80 miliona eura
Theo Hernandez bi mogao završiti u Minhenu (Foto: EPA)

Krenuli po Hernandeza

Bayern spremio spektakularan transfer, AC Milan će dobiti 80 miliona eura

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern spremio je 80 miliona eura za transfer francuskog fudbalera Thea Hernandeza iz Milana.

Theo Hernandez mogao bi nakon pet godina napustiti AC Milan. 26-godišnji lijevi bek na stolu ima ponudu minhenskog Bayerna, a bavarski velikan nema namjeru da štedi u ovom poslu.

Corriere dello Sport navodi kako je najveći njemački klub spreman Rossonerima ponuditi 80 miliona eura za usluge francuskog fudbalera i to bi trebalo biti sasvim dovoljno da se transfer realizuje.

Hernandez važi za jednog od najboljih bočnih fudbalera svijeta. U Bayernu ga vide kao idealnu zamjenu za Alphonsa Daviesa koji će vjerovatno napustiti klub i karijeru nastaviti u Real Madridu.

Interesantno je svakako da je Bayern za istu cifru doveo Theovog brata Lucasa. 2019. godine su platili 80 miliona eura madridskom Atleticu, a on je za bavarski klub nastupao do 2023. godine kada je otišao u PSG.

Theo je već pet godina član Milana. Karijeru je počeo u madridskom Atleticu, igrao je za Real Madrid, Alaves i Real Sociedad.

Oglasi

U dresu tima sa San Sira je eksplodirao. Postao je jedan od najboljih bekova svijeta i za Rossonere je nastupio u 213 utakmica, te je postigao 29 pogodaka.

Theo Hernandez bi mogao biti samo jedno u nizu pojačanja minhenskog Bayerna. Očekuju se brojne promjene unutar tima i vidjet ćemo kakav će prijelazni rok odraditi rukovodstvo tima.

Lako bi se moglo desiti da iz Minhena odu pojedini fudbaleri koji su bili nosioci igre u prethodnim godinama, no sezona je tek završila i novi trener Vincent Kompany je tek počeo s poslom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, bez obzira na to s kakvim sastavom će ući u novu sezonu, Bayern će ponovo biti glavni favorit za trofeje u Njemačkoj, no ostaje nam da vidimo kako će to izgledati na evropskom nivou.

Bit će svakako interesantno vidjeti kako će sve izgledati pod vodstvom belgijskog stručnjaka u kojeg za sada mnogi nemaju previše povjerenja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1705350700
Ludi su ako ga prodaju.Oko Tea i Rafe treba da se gradi Jak ACMilan kao sto je bio i prije.Sta ce u Bajernu.Slika mu je brat njegov dok je bio u Bajernu.Milan je veci klub od Bajerna uvijek bio.
1 1
koraj
Najbolji bek na svijetu, 80m??? Novinarcicu, ti si glup!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi