Spašavanje vojnika Tuchela: Bayern tvrdi da je priča iz svlačionice laž, ubrzo im je stigao 'šamar'
Foto - EPA

Tuchel i vrijeđanje igrača

Spašavanje vojnika Tuchela: Bayern tvrdi da je priča iz svlačionice laž, ubrzo im je stigao 'šamar'

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern danas se ogradio od natpisa njemačkih medija da je Thomas Tuchel izvrijeđao igrače nakon teškog poraza u Leverkusenu od Bayera, no odmah su dobili odgovor i očigledno je uzaludno to što se 'vade' da Tuchel nije ništa napravio.

Thomas Tuchel je, prema pisanju njemačkih medija, žestoko uvrijedio igrače. Novinar Skya Riccardo Basile jučer je objavio detalje i riječi koje je navodno izgovorio trener Bayerna.

"Dobio sam informaciju direktno iz ekipe. Thomas Tuchel je održao govor u svlačionici nakon poraza od Leverkusena i rekao je igračima: 'Uopšte niste dobri kao što sam mislio. Izgleda da ću se morati spustiti na vaš nivo'."

Iz Bayerna su danas odbacili navode da se tako nešto dogodilo. Tvrde da to uopšte nije istina.

"To se nije dogodilo. Jednostavno nije istina. To nije istina. Takve rečenice koje se pojavljuju u medijima nekad imaju toksičan efekat", rekao je PR Bayerna Dieter Nickles.

Oglasi

Ubrzo je Sky poslao odgovor Bayernu. Istakli su da potpuno vjeruju svom novinaru.

"Sky stoji iza svog istraživačkog novinarstva. Naši novinari stoje iza ove priče i ima naše puno povjerenje", saopšteno je.

Tuchelu posljednja šansa

Thomas Tuchel bi već sutra mogao postati bivši. U slučaju poraza od Bochuma on će dobiti otkaz.

Njemački mediji objavili su jučer kako je trener Bayerna dobio tri utakmice u kojima mora pobijediti. To su dueli s Bochumom, RB Leipzigom i Freiburgom.

Svaki kiks značit će otkaz. Ako se to desi već sutra vjerovatno će to 50-godišnjem treneru biti zadnji dan na poslu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tuchel je pod velikim pritiskom. Igrači i navijači su razočarani i težak period je ispred njega.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi