Tuchel je od večeras čovjek bez sna - Šefovi su mu na kratkom sastanku rekli sve što su imali
Rukovodstvo Bayerna je prelomilo (Foto: EPA)

Gube strpljenje

Tuchel je od večeras čovjek bez sna - Šefovi su mu na kratkom sastanku rekli sve što su imali

Midhat Šljivak

Thomas Tuchel neće mirno spavati u narednom periodu. Rukovodstvo Bayerna razgovaralo je s ovim stručnjakom i dalo mu je tri utakmice da 'popravi stvari' ili će dobiti otkaz.

Rukovodstvo Bayerna donedavno je čvrsto stajalo iza Thomasa Tuchela, ali izgleda da su se stvari nakon katastrofalne igre i poraza u Ligi prvaka protiv Lazija potpuno promijenile.

Šefovi su nakon poraza od Bayera u Leverkusenu (3:0) poručili kako stoje iza trenera, no nakon meča Ligi prvaka i oni polako gube strpljenje.

Njemački Sky Sport večeras je objavio kako je rukovodstvo Bayerna dalo 50-godišnjem stručnjaku ultimatum. Mora preokrenuti stvari u naredne tri utakmice ili će dobiti otkaz.

Tuchel bi s klupe mogao 'odlepršati' već u nedjelju. Eventualni poraz od Bochuma bila bi kap koja je prelila čašu i navodno bi dobio ekspresan otkaz.

Oglasi

"Thomasu Tuchelu su date tri utakmice da preokrene situaciju u svoju korist. Ipak, poraz protiv Bochuma bi mu donio otkaz. Šefovi Bayerna očekuju pobjede u narednom periodu", piše Sky.

Pedesetogodišnji trener bavarskog giganta je preuzeo u martu prošle godine nakon što je iznenađuje otkaz dobio Julian Nagelsmann. Uspio je uz dosta sreće uzeti titulu prvaka, ali već ove sezone Bayern je daleko od trofeja.

U Kupu su već odavno ispali od niželigaša Saarbruckena u drugoj rundi, Bundesliga im izmiče jer Bayer Leverkusen ima pet bodova više, a Lazio je stekao prednost od 1:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Naredne tri utakmice Tuchel dakle mora pobijediti. Izazovi su jako teški, a nakon Bochuma u nedjelju, 24. februar donosi meč s RB Leipzigom, dok je 1. marta još jedno teško gostovanje kod Freiburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tuchel jednostavno mora dobiti ove utakmice ako želi ostati na klupi. Sada je pod velikim pritiskom i ostaje nam da vidimo kako će ovaj stručnjak reagovati na potez rukovodstva Bayerna i prijetnju otkazom.

Šefovi su rekli apsolutno sve što su imali i sada je sve na leđima Thomasa Tuchela.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

On je bez sna posto je citavu noc yeebavo Allenu Mamu. Hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije