Igra sezonu života, a Berlin će pamtiti dok je živ jer se sprema transfer karijere

Utakmica na kojoj su ga mnogi primijetili

Igra sezonu života, a Berlin će pamtiti dok je živ jer se sprema transfer karijere

Endin Čaušević

Fenerbahče ove sezone ima jedan jedini cilj, a to je osvajanje titule prvaka Turske koju ovaj klub čeka još do 2014. godine. Ismail Kartal ima na raspolaganju sjajan tim, a u istom se posebno istakao jedan igrač na kojeg je "oko bacio" i minhenski Bayern.

Glavne okosnice Fenerbahčea ove sezone su Edin Džeko i Dušan Tadić koji su ljetos pojačali turski klub.

Međutim, pored balkanskog dvojca u ovoj sezoni istaklo se i još jedno ime, a to je Ferdi Kardioglu. Turski reprezentativac igra sjajno u dresu Fenera, ali i reprezentacije svoje zemlje čime je privukao ime evropskih klubova.

Špekulisalo se u posljednje vrijeme da je interes za Kadioglua pokazao londonski Arsenal, no čini se da Topnici nisu jedini koji bi rado vidjeli 24-godišnjeg Turčina u svom timu.

Kadioglu je nedavno blistao u prijateljskoj utakmici u Berlinu koju su igrali Njemačka i Turska, a na kraju su gosti slavili sa 3:2.

Oglasi

Ovaj 24-godišnjak odigrao je odličnu utakmicu u Berlinu i pokazao je o kakvom igraču se radi, a to nije promaklo klubovima u Njemačkoj.

Naime, njemački mediji objavili su da je i minhenski Bayern pokazao interes za Kadioglua i da su oni trenutno najozbiljniji da što prije počnu pregovore jer žele turskog reprezentativca dovesti već u januaru.

Kadioglu inače igra na poziciji lijevog beka, ali odlično se snalazi i u ofanzivi na krilnim pozicijama što je za njega veliki plus.

Po potrebi zna da igra i na mjestu desnog beka, a tako polivalentnog igrača sigurno da svako želi u ekipi. Zbog toga nije ni čudo što je Bayern odmah reagovao i pokazao da je spreman da dovede Kadioglua u januaru.

Fenerbahče za ovog 24-godišnjaka želi 30 miliona eura što Bayernu ne predstavlja nikakav problem.

Očekuje se da ovi klubovi uskoro počnu pregovore, a da li će jedan od najvažnijih igrača napustiti Fenerbahče i napraviti transfer karijere ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Kadioglu je u Fener stigao još na ljeto 2018. godine iz nizozemskog NEC-a. Prošao je sve omladinske kategorije Nizozemske, ali je odlučio da igra za Tursku i već je upisao 15 nastupa i debitantski gol je dao upravo protiv Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije