Bayern talentovanog 16-godišnjaka "ukrao" Chelseaju

Potpisao s Bavarcima

Bayern talentovanog 16-godišnjaka "ukrao" Chelseaju

E. Škorić

Bayern očito vidi nešto u mladim igračima Chelseaja. Bavarci (još uvijek) nisu uspjeli iz Londona dovesti Callum Hudson-Odoija, ali su zato doveli Jamala Musiala.

Šesnaestogodišnji njemačko-engleski nogometaš potpisao je petogodišnji ugovor s Bayernom, u koji dolazi kao jedan od najvećih talenata u Chelseajevoj akademiji.

Musiala je rođen u Njemačkoj, a 2011. godine je iz TSV Lehnerza otišao u Chelsea. S 13 godina je nastupao za U-15 selekciju Engleske, a debitovao je 17. decembra 2016. godine.

Po vokaciji je ofanzivni vezni, mada može da igra i u napadu i među najboljim je mladim igračima u Evropi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igrao je, zanimljivo, za U16 reprezentacije i Engleske i Njemačke, za koju se odlučio u jesen prošle godine.

Ono što je sigurno, igrač koji nastupa za mlade selekcije Njemačke i Engleske i pritom ga Bayern "ukrade" Chelseaju, sasvim sigurno obećava i ima svijetlu budućnost.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Ovaj ce na kraju zavrsit u Paderbornu il Bochumu, maksimum Freiburg
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti