Tuchel ponizio Kimmicha nakon utakmice, a onda je on stao pred kameru i žestoko uzvratio!

Ne boji se kazne

Tuchel ponizio Kimmicha nakon utakmice, a onda je on stao pred kameru i žestoko uzvratio!

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna pobijedili su danas u prijateljskoj utakmici Liverpool sa 4:3, ali u taboru minhenskog kluba nakon utakmice nisu bili baš raspoloženi. Thomas Tuchel očito nije zadovoljan igrom ekipe, a onda je javno rekao da u ekipi nema pravu "šesticu" i da to Joshua Kimmich nije, a kapitena Bayerna je ta izjava itekako zatekla.

Bavarci su nakon preokreta uspjeli danas da pobijede Liverpool u pripremnoj utakmici koja je odigrana u Singapuru, a konačan rezultat na kraju bio je 4:3.

Međutim, iako je Bayern uspio da upiše pobjedu trener ovog tima Thomas Tuchel nije bio previše zadovoljan igrom svoje ekipe. Počeo je meč u najjačem sastavu, ali igra Bayerna nije bila ni blizu one na koju smo navikli od tog tima.

Tuchel je i pored pobjede bio razočaran, a nakon meča priznao je da Bayernu treba još nekoliko pojačanja i da se nada da će čelnici kluba reagovati.

No, ono što je mnoge iznenadilo jeste da je Tuchel prozvao direktno svog kapitena Joshuu Kimicha jer je poručio da on nije prava "šestica" odnosno defanzivni vezni i da je ta pozicija trenutno najkritičnija u ekip.

Oglasi

"Želim novi broj šest u ekipi i igrača u defanzivi vezne linije. Kimmich nije prava 'šestica' i to je jasno svima", rekao je Tuchel nakon utakmice.

Međutim, nakon Tuchela u mix zoni pojavio se upravo Kimmich kojeg su novinari zatekli kada su mu objasnili šta je trener Bayerna izjavio, no njega nije bilo strah da odgovori i pokaže da uopšte nije saglasan s takvim mišljenjem.

"Novi broj šest? Pa, ja sam broj šest", kratko je prokomentarisao Kimmich, a zatim otišao.

Da stvar bude gora ni njegovi saigrači nisu očito zadovoljni igrama koje Kimmich pruža, a Matthijs de Ligt je također izjavio nakon meča da Kimmich ne igra na svojoj pravoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kimmicha pamtimo po odličnim igrama na desnom beku, no uvijek je smatrao da treba igrati u veznom redu. Prethodne dvije sezone je defanzivni vezni i po potrebi igra i ofanzivnije, no očito da Tuchel nije zadovoljan.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će trener Bayerna reagovati kada čuje šta je Kimmich izjavio, a njemački mediji već špekulišu da bi ovog 28-godišnjaka ponovo mogao vratiti na poziciju desnog beka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Jedan od losijih u Bayernu uz Goretzku i Sanea svaki prekid upropasti
1 0
Culer
Kobasice...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi