Salihamidžić je imao Haalanda u rukama, ali sve je propalo zbog bizarnog zahtjeva
Foto - EPA

Trebao je preći u Bayern

Salihamidžić je imao Haalanda u rukama, ali sve je propalo zbog bizarnog zahtjeva

M. Šljivak

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić imao je dogovor sa Salzburgom o transferu Erlinga Haalanda 2019. godine.

Norveški napadač eksplodirao je u redovima austrijskog kluba. Odmah su za njega interes pokazali najveći timovi svijeta, a među njima je bio i Bayern.

Sportski direktor bavarskog velikana Hasan Salihamidžić imao je dogovor o transferu, sve je bilo blizu realizacije, ali na kraju ugovor nije potpisan.

Otac mladog napadača Alf-Inge Haaland tražio je garancije za nastupe. Želio je da njegov sin ima određenu minutažu, ali to mu u Minhenu nisu mogli garantovati zbog Roberta Lewandowskog.

To je na kraju i spriječilo Haalandov transfer u Bayern. On je u januaru 2020. godine otišao u Borussiju iz Dortmunda za samo 20 miliona eura i nastavio je sa fenomenalnim nastupima.

Bayern će i narednog ljeta biti među kandidatima za dovođenje Haalanda, ali morat će da se 'potuku' sa ostalim evropskim velikanima.

Oglasi

Mino Raiola postavio nestvarne uslove za potpis Erlinga Haalanda

Norveški napadač Erling Haaland (21) vjerovatno će naredne godine napustiti Borussiju iz Dortmunda.

Sjajni napadač odlučio je ovog ljeta ostati u klubu, ali pretpostavlja se da će već narednog napraviti veliki transfer.

Klub koji bude želio Haalanda morat će na račun Borussije iz Dortmunda uplatiti 75 miliona eura, a pored toga čekaju ih i zaista nestvarni troškovi koji će ići na račun fudbalera i njegovog agenta Mina Raiole.

Kako navodi Bild, kontroverzni nizozemski agent za Haalanda traži platu od 50 miliona eura po sezoni. Naravno, rijetki su timovi koji to mogu platiti, ali ni tu ne bi bio kraj troškovima.

Raiola navodno i za sebe traži 40 miliona eura. Ovaj novac želi za svoju posredničku ulogu u transferu, pa bi klub koji angažuje Haalanda morao izdvojiti čak 165 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ova cifra će biti i veća u zavisnosti od dužine ugovora norveškog napadača koji sigurno ne bi bio ispod pet godina.

Dovođenje Haalanda je veliki izazov za sve klubove i vidjet ćemo kako će se sve završiti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Haaland je stvarno brutalan napadac, sto se tice kontri, niko mu nije ravan, prebrz je, odsprinta i ako dobije dobru loptu u prostor to je gol 100%, ali sa drupe strane Lewandowski to radi jednako dobro, samo je malo sporiji, ali sto se tice igre u malom prostoru, kod guzvi, pa i proigravanja saigraca, tu Lewandowskom niko nije ravan na svijetu, ta kompletnost cini Lewandowskog najboljim napadacem na svijetu zadnje 2-3 godine... Haaland mora jos na tome poraditi, kad to usavrsi, onda ce tek biti ubojica, ionako je sad u top 5 napadaca, poslije ce tek bit nezaustavljiv ako usavrsi jos taj segment... bio bi odlicna zamjena za Lewandowskog kad napusti bayern
5 0
salt_city
Umjesto halanda, bayern ima lewandovskog, trenutno mozda najboljeg igraca na svijetu.. pred halandom je vrijeme da se dokaze..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi