Mino Raiola postavio nestvarne uslove za potpis Erlinga Haalanda
Foto - EPA

Nevjerovatne cifre

Mino Raiola postavio nestvarne uslove za potpis Erlinga Haalanda

M. Šljivak

Norveški napadač Erling Haaland (21) vjerovatno će naredne godine napustiti Borussiju iz Dortmunda.

Sjajni napadač odlučio je ovog ljeta ostati u klubu, ali pretpostavlja se da će već narednog napraviti veliki transfer.

Klub koji bude želio Haalanda morat će na račun Borussije iz Dortmunda uplatiti 75 miliona eura, a pored toga čekaju ih i zaista nestvarni troškovi koji će ići na račun fudbalera i njegovog agenta Mina Raiole.

Kako navodi Bild, kontroverzni nizozemski agent za Haalanda traži platu od 50 miliona eura po sezoni. Naravno, rijetki su timovi koji to mogu platiti, ali ni tu ne bi bio kraj troškovima.

Raiola navodno i za sebe traži 40 miliona eura. Ovaj novac želi za svoju posredničku ulogu u transferu, pa bi klub koji angažuje Haalanda morao izdvojiti čak 165 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ova cifra će biti i veća u zavisnosti od dužine ugovora norveškog napadača koji sigurno ne bi bio ispod pet godina.

Dovođenje Haalanda je veliki izazov za sve klubove i vidjet ćemo kako će se sve završiti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
On 50 miliona platu? Zašta? On neka zvjer? Pa gdje bio protiv Freiburga? Vidio se nije. Igračina jeste nema govora ali čuj 50 miliona, daj ba neblamiraj se.
6 2
Sile1946
Sad prima 5 a hoce 50 ??
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi