Transferi su igra u kojoj uvijek dobija Hasan Salihamidžić
Foto - EPA

Poklon za kraj

Transferi su igra u kojoj uvijek dobija Hasan Salihamidžić

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić odradio je u proteklim godinama veliki broj kvalitetnih transfera za Bayern.

Brazzo je s pozicije sportskog direktora stvorio zaista vrhunski tim koji je jedan od najboljih na svijetu, a s ove pozicije odlazi s još jednom pobjedom u odnosu na ostale velike klubove.

Mlada argentinska zvijezda Julian Alvarez navodno je odabrao Bayern kao svoju novu destinaciju, iako je na stolu imao ponude Juventusa, Manchester Uniteda, Barcelone, Real Madrida...

Bayern je pokazao veliki interes za 21-godišnjeg napadača River Platea. Salihamidžić je očigledno odradio veliki posao u ovom transferu i mladi fudbaler je odabrao Bayern kao klub kojem se želi pridružiti ako napusti argentinskog velikana.

Tako je za kraj mandata na poziciji sportskog direktora i glavnog čovjeka za transfere Brazzo odnio još jednu pobjedu, a ovaj posao sada ostavlja u ruke 35-godišnjeg Marca Neppea.

Ovaj čovjek imenovan je za tehničkog direktora, ali će i dalje imati bitnu ulogu u skauting službi. Također, priprema mu se teren za preuzimanje funkcije sportskog direktora u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S druge strane Hasan Salihamidžić će se posvetiti vođenju kluba skupa s Oliverom Kahnom i Herbertom Heinerom.

Julian Alvarez je velika nada argentinskog fudbala, a protekle sezone je upisao 46 nastupa uz učinak od 24 gola i 15 asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti