U Bayernu razrađen plan za transfere: "Ne želimo plaćenike"

Traže se prave osobe za klub

U Bayernu razrađen plan za transfere: "Ne želimo plaćenike"

Edmir Škorić

Njemački prvak Bayern je u potrazi za novim igračima. Novi izvršni direktor Jan-Christian Dreesen objašnjava koji su aspekti najvažniji kada su u pitanju transferi.

Do sada je Bayern doveo Raphaela Guerreira i Konrada Laimera, a obojica su došli kao slobodni igrači. Međutim, očekuje se dosta uzbuđenja ovog ljeta kada je u pitanju Bayern i njegova prisutnost na tržištu.

Njemački gigant se povezuje sa mnogim igračima, traži se vrhunski napadač poput Harrja Kanea ili Victora Osimhena, traži se veznjak, a čini se da će biti neophodna i pojačanja u odbrani, posebno sada kada je sve izvjesnije da će Lucas Hernandez u PSG, dok bi klub mogao ostati i bez drugog Francuza u odbrani, Benjamina Pavarda.

Ali koje atribute igrač mora imati da bi u budućnosti nosio Bayernove boje? Jan-Christian Dreesen, nasljednik bivšeg izvršnog direktora Olivera Kahna, sada je to komentarisao u intervjuu za Bild am Sonntag .

“On se mora identificirati s nama, s našim vrijednostima. Ne želimo plaćenike koji svake dvije godine idu u drugi klub. Trebamo igrače koji zrače energijom, koji daju sve od sebe za Bayern i njegove navijače", rekao je 55-godišnjak. Prema vlastitoj izjavi, sa svima uključenima održava živu razmjenu kada je riječ o transferima, planiranje je očito u punom jeku.

Oglasi

"Redovno se sastajemo i razgovaramo o imenima i kontaktima koje bismo trebali intenzivirati. Prolazimo kroz pojedinačne pozicije, Thomas Tuchel i Marco Neppe iznose svoje ideje. Neophodno je da Thomas bude dio ovog kruga. Također mislim da je kreativna, ponekad čak i kontroverzna razmjena važna", rekao je Dressen.

Osim pojačanja, još je jedna tema u prvom planu. Nakon što je tokom protekle sezone bilo kritika na račun postupaka šefova Bayerna na razne teme, poput razlaza s bivšim trenerom Julianom Nagelsmannom, minhenska bi momčad u budućnosti ponovo trebala nastupiti kao cjelina.

“Pitanje transfera i sastava ekipe ima apsolutni prioritet. Drugi prioritet mi je jednako važan jer se odnosi na dugoročnu perspektivu i zbog toga sam ovdje. Da ovom klubu, koji ja opisujem kao zajedno – jedni za druge, vratimo nešto: da idemo s veseljem na posao, da vjerujemo jedni drugima, da ljudi postanu komunikativniji jedni s drugima, da su vrata otvorena. S ciljem služiti Bayernu i učiniti ga jačim. Mia san mia nije prazna fraza, već stav”, jasno je poručio.

Prema nekim bivšim Bayernovim zvijezdama, taj osjećaj "mia san mia" izgubljen je posljednjih mjeseci. Primjerice, TV stručnjak Lothar Matthäus izrazio je nezadovoljstvo izgledom svog bivšeg kluba, a podršku mu je pružio Bastian Schweinsteiger.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostaje da vidimo hoće li u narednim mjesecima oživjeti "mia san mia" i hoćemo li opet gledati dominantni Bayern u Ligi prvaka, jer teško da mu može neko parirati u Bundesligi, bez obzira što je Borussia Dortmund prošle sezone bila tako blizu da prekine dominaciju Bavaraca, koji su 11 puta uzastopno osvojili domaće prvenstvo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi