Bayern predstavio veliko pojačanje: "Kada je stigao poziv, brzo sam odlučio"

Portugalski reprezentativac potpisao

Bayern predstavio veliko pojačanje: "Kada je stigao poziv, brzo sam odlučio" · Zvanično

Edmir Škorić

Bayern je danas objavio da je potpisan ugovor sa Raphaelom Guerreirom.

Portugalski reprezentativac, koji je zadnji put igrao u Borussiji Dortmund, prešao je u redove njemačkog prvaka kao slobodan igrač. Potpisao je ugovor do 30. juna 2026.

"Kada je stigao poziv iz Bayerna, moja odluka je brzo donesena. Čast mi je igrati za ovaj veliki klub, a također jako cijenim Thomasa Tuchela iz našeg zajedničkog vremena u Dortmundu. Ja sam igrač koji uvijek voli imati loptu - radi se o dominaciji u igri i želim stvarati šanse. Učinit ću sve da osvojim što više naslova. To je filozofija FC Bayerna", kazao je po dolasku u Minhen.

Rođen u Francuskoj, Raphael Guerreiro pridružio se nacionalnoj akademiji Francuskog nogometnog saveza s jedanaest godina, a svoju profesionalnu karijeru započeo je 2010. u Caenu. Preko francuskog prvoligaša Lorienta 2016. prelazi u Borussiju Dortmund za koju je odigrao 162 bundesligaške utakmice i postigao 30 golova.

S Milionerima je dva puta osvojio DFB kup (2017., 2021.) i DFL Superkup 2019. godine. Za portugalsku reprezentaciju debitovao je 2014. godine i do sada je nastupio u 64 utakmice (četiri gola). Kad je osvojio Evropsko prvenstvo 2016., počeo je pet od sedam utakmica.

Oglasi

Jan-Christian Dreesen, izvršni direktor Bavaraca, raduje se zbog njegovog dolaska.

"Guerreiro je godinama bio jedan od najboljih i najdosljednijih igrača u Bundesligi. Svestran je i ima međunarodno iskustvo te se karakterno i sportski uklapa u momčad. Jako smo sretni što smo uspjeli potpisati s njim i što će u budućnosti nositi dres Bayerna. Trener i mi kao odgovorni slažemo se da će on nedvojbeno obogatiti našu igru".

Malo je nedostajalo da Guerreiro kao šampion Njemačke dođe u Minhen, ali u posljednjem kolu Borussia nije uspjela da pobijedi Mainz kod kuće (2:2) i tako je ostala bez dugo čekane titule, dok je njegov novi klub uspio da osvoji 11. uzastopnu u Bundesligi.

Konrad Laimer iz Leipziga je prvo ovoljetno pojačanje, Guerreiro drugo, ali navijači Bayerna nadaju se još nekim bitnim pojačanjima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za saad su klub zvanično napustili Joao Cancelo, koji se vratio u Manchester, te Daley Blind. No, očekuje se također još odlazaka.

Bayern je osvojio Bundesligu s Tuchelom, ali je njegov dolazak unio dosta nemira. Klub je ispao rano i iz Kupa Njemačke i iz Lige prvaka, pa je u novoj sezoni svakako cilj da se sve to poboljša i da se osvoji naslov prvaka Evrope.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi