Ovo je prva fotografija Salihamidžića nakon otkaza, a poznajete li legendu koja sjedi pored?

Bivši sportski direktor Bayerna uživa u suncu

Ovo je prva fotografija Salihamidžića nakon otkaza, a poznajete li legendu koja sjedi pored?

Edmir Škorić

Hasan Salihamidžić je 28. maja ponosno mahao sa balkona Gradske vijećnice u Minhenu proslavivši svoju posljednju tiulu s Bayernom.

Bivši proslavljeni nogometaš Bayerna je od avgusta 2017. do maja 2023. godine radio u Bayernu. Bio je izvršni i sportski direktor Bayerna i čovjek koji je bio zadužen za transfere.

Uglavnom je imao uspješne godine u Minhenu, ali sam kraj te ere bio je dosta loš. U prošloj sezoni Bayern je osvojio Bundseligu, ali sve je to u sjeni ispadanja u četvrtfinalima Kupa Njemačke i Lige prvaka. Loši rezultati uslijedili su onda kada je umjesto Juliana Nagelsmanna iznenada za trenera imenovan Thomas Tuchel.

Ispostavilo se to kao loš potez Salihamidžića i Olivera Kaha, pa su obojica smijenjeni posljednjeg dana sezone.

Nakon turbulentne sezone 46-godišnji Salihamidžić se povukao iz javnosti, odlučio da ode na odmor, a tek sada je objavljena i prva fotografija u javnosti.

Oglasi

Salihamidžić uživa u piću i lijepom vremenu sa nekadašnjim saigračem iz Bayerna

Salihamidžić je uživao u toplim ljetnim temperaturama u italijanskom restoranu "Guido al Duomo" u centru Minhena na Frauenplatzu i to u društvu legendarnog Mehmeta Scholla, svog nekadašnjeg saigrača iz Bayerna.

U intervjuu za BILD svog posljednjeg dana u Bayernu, Brazzo je rekao: "Posebno mi je važno da me se navijači rado sjećaju. Budući da živim u gradu, volim ovaj grad. Minhen je moj dom. Zato ne želim ići preko ulice kada navijači Bayerna krenu prema meni, želim da budu sretni kada me vide".

Kao igrač Salihamidžić je s Bayernom osvojio Ligu prvaka 2001. godine, te čak šest naslova Bundeslige, četiri Kupa...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za bh. reprezentaciju je upisao 42 nastupa i postigao šest golova, a prvi 1996. godine na Koševu u prijateljskoj utakmici protiv Italije (2:1). Bilo je to u novembru, a samo mjesec dana kasnije pogodio je u Bologni u porazu od Hrvatske u kvalifikacijama za SP 1998.

Iako je smijenjen u Bayernu na kraju sezone, mnogi smatraju da je trebalo da ostane. Navijači su bili zadovoljni njegovim radom iako je, jasno, bilo i loših odluka, ali uglavnom su one bile najbolje za bavarski tim.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neka si Braco (Barzzo) svratio malo u Jablanicu. Sevap je. A sad ce i tvoj sin doci u Jablanicu jer nastupa za mladu Repku BiH a nejma ni jedne sekunde nastupa u svom Klubu. Dzekson je za tebe INSTITUT!
1 0
Voland
Velika većina navijača Bayerna je u anketama glasala za njegov otkaz (i Kahnov), tako da vam je šuplja da je većina htjela da ostane i dalje SD kluba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi