Niko nije ni slutio da će Bayern promijeniti pola tima: Njemački velikan u neočekivanim transferima
Vincent Kompany će imati zanimljiv tim na raspolaganju (Foto: AFP)

Dosta novih imena

Niko nije ni slutio da će Bayern promijeniti pola tima: Njemački velikan u neočekivanim transferima

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern je ovog ljeta odlučio promijeniti pola tima. Novi trener Vincent Kompany na raspolaganju će imati veliki broj novih igrača, a očekuje se odlazak brojnih starosjedioca.

Bayern je nakon sezone bez trofeja odlučio napraviti veliki remont u ekipi. Novi trener Vincent Kompany dobit će nove igrače, a dobar dio onih koji su nosili igru prethodnih sezona napustit će klub u ljetnom prijelaznom roku.

Očekuje se da klub napuste dugogodišnji članovi Kingsley Coman, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Noussair Mazraoui i Matthijs de Ligt, a zamjene su već spremne.

Prvi je u Minhen sletio japanski defanzivac Hiroki Ito iz Stuttgarta u poslu vrijednom 30 miliona eura. Ovaj fudbaler može igrati na mjestu štopera, ali i na lijevom boku.

Napadački dio ekipe pojačat će Michael Olise. Fenomenalni ofanzivac stiže iz Crystal Palacea, posao je dogovoren i 22-godišnji francuski internacionalac ubrzo dolazi na potpis ugovora.

Ova dva transfera za sada su završena, a u narednim danima očekuje se još nekoliko izuzetno zanimljivih poslova i dolazak fudbalera za koje niko nije ni slutio da bi u narednoj sezoni mogli nositi dres Bayerna.

Oglasi

Navodno su Bavarci u pregovorima o transferu veziste Intera i reprezentacije Turske Hakana Calhanoglua. Spominje se čak cifra od 60 miliona eura.

Također, Xavi Simons je predmet interesovanja bavarskog kluba. S njim su pregovori u toku i o eventualnom transferu više će se znati u narednim danima.

Čovjek kojeg svi gotovo sigurno vide u Minhenu je portugalski veznjak Joao Palhinha. Fulham je već odbio dvije ponude Bayerna, a na stolu je trenutno treća od 46 miliona eura, koja bi na kraju trebala biti dovoljna.

Planirao je Bayern dovesti i reprezentativca Njemačke Jonathana Taha iz Leverkusena, kako bi dodatno pojačao štoperske pozicije. Posao se činio završenim, ali trenutno sve stavljeno na čekanje i transfer nije siguran.

Oglasi

Interesantno je svakako da su engleski mediji jutros objavili kako je najveći njemački klub u svoje redove spreman dovesti i portugalskog fudbalera Bernarda Silvu.

Iskusni ofanzivac ima opciju odlaska iz Manchester Cityja ako neko aktivira klauzulu u ugovoru od 50 miliona funti. To navodno Bayern planira učiniti i neće biti iznenađenje ako Bayern dovede i Silvu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najveći njemački klub definitivno će izgledati mnogo drugačije u odnosu na prethodne sezone. Bit će tu dosta novih fudbalera, a vidjet ćemo kako će to sve s klupe voditi Belgijanac Vincent Kompany.

Sezona bez trofeja definitivno se ne smije ponoviti. Zbog toga je rukovodstvo Bayerna i odlučilo napraviti brojne promjene i bit će zanimljivo vidjeti kako će to sve izgledati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1596891057
Jedva čekam da vidim kako će Kompany voditi novi Bayern al čisto sumnjam da će napraviti nešto,nažalost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije