Nova gostujuća garnitura Bayernovih dresova izgleda sjajno
Foto: EPA

Dizajn inspirisan legendarnim dresom

Nova gostujuća garnitura Bayernovih dresova izgleda sjajno

Nakon što su nedavno procurile slike prve garniture dresova Bayern Munchena za narednu sezonu, sada se isto desilo i sa slikama gostujućeg kompleta, koji prema onome što se može vidjeti izgleda sjajno.

Adidas će u junu predstaviti nove gostujuće dresove Bayerna, a baš poput prve garniture, dizajneri Adidasa su i za ovaj dres našli inspiraciju u bogatoj prošlosti Bayerna.

Naime, prva garnitura je inspirisana dresom bavarskog kluba iz 1974. godine, dok je ovaj dres, očigledno, urađen po uzoru na jedan od najprepoznatljivijih dresova iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nova oprema u kojoj će Bayern igrati gostujuće utakmice inspirisana je dresovima kakve je bavarski klub nosio od 1997. do 1999. godine, kada je glavni sponzor kluba bio Opel. Na novom, kao i na dresu iz 1997. godine, najupečatljiviji detalj je široka crvena pruga na prsima, iznad i ispod koje se nalaze još dvije uže.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti