Bayern uz dosta sreće do pobjede protiv Stuttgarta, prvi trijumf Kolna

Bundesliga, 17. kolo

Bayern uz dosta sreće do pobjede protiv Stuttgarta, prvi trijumf Kolna

Bayern Munchen je u okviru 17. kola Bundeslige gostovao kod Stuttgarta i u finišu utakmice stigao do minimalne (0:1) pobjede.

Stuttgart je, ipak, prvi zaprijetio i to u 7. minuti preko Chadraca Akola, ali je Ulreich odlično odbranio njegov udarac.

Nakon toga, međutim, počinje dominacija Bayerna. Prijetili su redom Tolisso, Rodriguez, Coman i Boateng, ali su se domaći uspijevali odbraniti sve do finiša susreta.

Igrala se 79. minuta kada je je Coman upoaslio Mullera u kaznenom prostoru domaćih, a ovaj silovitim udarcem pogodio za, ispostavit će se, konačnih 0:1.

Sttutgart je imao veliku priliku da dođe do jednog boda sa bijele tačke u posljednjim momentima susreta, ali Chadrac Akolo nije uspio realizovati nastrožiju kaznu pa je ostalo 0:1.

Eintracht Frankfurt je nakon poraza od Bayerna u prošlom kolu, danas na svom terenu remizirao sa Schalkeom rezultatom 2:2.

Poveli su domaći već u prvoj minuti nakon akcije u režiji srbijanskog dvojca. Gaćinović je bio asistent, a Jović strijelac gola za 1:0.
Rezultatom 1:0 se otišlo na odmor, a domaći stižu do prednosti od 2:0 u 66. minuti nakon što se Haller sjajno snašao pred golom Schalkea.
Gosti su, ipak, do kraja uspjeli doći do izjednačenja. Prvo je Embolo u 82. minuti pogodio za 2:1, da bi bod Schalkeu donio Naldo golom u 95. minuti susreta.

Werder je na svom terenu odigrao dosta zanimljivu utakmicu sa Mainzom, a na kraju je susret okončan remijem, rezultatom 2:2.

Došao je Werder vrlo brzo do vodstva od 2:0 i to preko Bargfredea u 2. i Belfodila u 17. minuti, ali Mainz uzvraća u drugom poluvremenu.
Quaison pogađa za 2:1 u 70. minuti, a Frei u zadnjim trenucima susreta postiže gol za 2:2 i važan bod Mainza.

Prava golijada je viđena u susretu Augsburga i Freiburga. Ove dvije ekipe su priredile sjajnu predstavu, a njihov duel je na kraju okončan rezultatom 3:3, iako je Freiburg do 91. minute imao dva gola prednosti.
Vodio je dakle Freiburga 1:3 do samog finiša susreta, a onda Finnbogason postiže dva gola (u 91. i 93. minuti) i donosi bod Augsburgu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednjeplasirani Koln je konačno došao do prve pobjede u ovoj sezoni Bundeslige. Jarčevi su bili bolji od Wolfsburga sa 1:0, a jedini gol na utakmici je postigao Clemens u 67. minuti.

Bundesliga, 17. kolo - rezultati:
Augsburg - Freiburg 3:3
Frankfurt - Schalke 2:2
Koln - Wolfsburg 1:0
Sttutgart - Bayern 0:1
Werder - Mainz 2:2

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi