Bayern već za vikend može ovjeriti novu titulu

Dominacija Bavaraca se nastavlja

Bayern već za vikend može ovjeriti novu titulu

Minhenski Bayern je neprikosnoveni vladar njemačkog fudbala već proteklih sedam godina, a do titule prvaka države će, ako se ne desi čudo, doći i osmu uzastopnu godinu.

Borussia Dortmund ni ove sezone neće uspjeti pomrsiti planove najvećem rivalu, baš kao što to neće uspjeti ni Leipzig koji se dobro držao u značajnom dijelu sezone.

Bayern je, međutim, četiri kola prije kraja sezone Bundeslige prvi na tabeli sa 70 bodova, dok drugoplasirana Borussia Dortmund ima 63 boda. Leipzig na trećem mjestu ima 59.

To znači da Bayern može već za vikend, u subotu, ovjeriti novi titulu prvaka Njemačke.

Bayern će 13. juna na svom stadionu ugostiti Borussiju Monchengladbach (31. kolo), a ako minhenski tim pobjedi u ovom duelu, a Borussia Dortmund nešto ranije izgubi na gostovanju kod Fortune Dusseldorf koja se bori za opstanak - Bayern će ovjeriti novu titulu. Treba dodati da bi Bavarci mogli imati nešto teži zadatak nego obično s obzirom da se odlična Borussia Monchengladbach bori za poziciju za Ligu prvaka.

A i ukoliko Borussia ne izgubi od Fortune, Bayern svejedno može u 32. kolu ovjeriti titulu. Bez obzira na rezultate Borussije, ako Bayern pobijedi u oba predstojeća kola potvrit će titulu prije kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern u 32. kolu (utorak, 16.6.) ide na gostovanje u Bremen gdje će odmjeriti snage sa Werderom koji je u teškoj situaciji.

Treba istaći da Bayern u posljednja dva kola Bundeslige igra sa Freiburgom i Wolfsburgom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi