Jučer ga prodali Interu, a danas se hvataju za glavu: Takva panika u Bayernu nikada nije viđena

Sve su nade polagali u Neuerov povratak

Jučer ga prodali Interu, a danas se hvataju za glavu: Takva panika u Bayernu nikada nije viđena

Endin Čaušević

Bayern je nakon samo pola godine odlučio prodati Yanna Sommera koji je jučer zvanično potpisao za Inter, no već danas u Minhenu se hvataju za glavu zbog takve odluke jer su dobili veoma loše vijesti od ljekarskog tima.

Sommer je početkom godine stigao u Bayern na insistiranje Hasana Salihamidžića nakon što je Manuel Neuer zadobio tešku povredu koljena na skijanju.

Švicarski reprezentativac je u Minhen došao iz Borussije Monchengladbach, ali se zadržao svega pola godine u Bayernu. U klubu su smatrali da Sommer nije najidealnija opcija za prvog golmana jer vjeruju da Manuel Neuer još uvijek može da brani na vrhunskom nivou.

Zbog toga je Bayern prodao Sommera za skoro sedam miliona eura Interu s kojim je švicarski golman potpisao ugovor na tri godine.

Sven Ulreich će biti prvi golman u Bayernu do oporavka Neuera, te su u minhenskom klubu bili sigurni da će to potrajati tek nekoliko sedmica, ali informacije koje su dobili jutros od ljekarskog tima su ih žestoko pogodile.

Oglasi

Bild piše da se već danas u Bayernu kaju što su prodali Sommera jer su dobili informaciju da se Neuer neće na teren vratiti tako brzo kao što su mislili jer iskusni golman ima novih problema s koljenom.

Neuer mora na operaciju i u Bayernu su vjerovali da će za nekoliko sedmica ponovo na teren, ali doktori su poručili da će oporavak trajati nekoliko mjeseci i prema svemu sudeći Neuer bi se tek početkom iduće godine morao vratiti na gol.

U Bayernu su sada u panici jer je Ulreich jedino rješenje za golmansku poziciju i jasno je da time nisu uopšte zadovoljni. Kako piše Bild već se kaju što su prodali Sommera, ali sada je kasno za takve stvari.

Minhenski klub ima tek 20-tak dana da pronađe novog golmana jer se prelazni rok uskoro završava.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neuer se na skijanju povrijedio 9. decembra prošle godine i van terena će prema svemu sudeći biti više od godinu dana. Bavarci moraju hitno da reaguju i potraže novog golmana nakon što su prodajom Sommera napravili nevjerovatnu grešku.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Pa idiote vec traze novog golmana, znali su da Neuer mora opet na operaciju, opcije su mamardasvili, de gea i bonno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi