Otkriven jedini način na koji Dušan Vlahović ovog ljeta može završiti u Bayernu

Sve je jasno kao dan

Otkriven jedini način na koji Dušan Vlahović ovog ljeta može završiti u Bayernu

Endin Čaušević

Srbijanski napadač Dušan Vlahović ovog ljeta povezuje se s mnogim evropskim klubovima, a u posljednje vrijeme špekuliše se najviše da bi iz Juventusa mogao preći u Bayern. Međutim, sada je jasno objašnjeno šta se mora desiti da bi Vlahović na kraju zaista završio u Minhenu.

Vlahović je u Juventus stigao kao veliko pojačanje početkom 2022. godine iz Fiorentine za čak 80 miliona eura, ali u dresu Stare dame baš i nije ispunio očekivanja.

Čelnici Juventusa ne kriju da su spremni prodati Vlahovića ukoliko dođe prava ponuda za njega, a zainteresovani klub će morati da izdvoji oko 60 miliona eura.

Vlahović se prije nekoliko sedmica povezivao s čak Real Madridom koji se raspitivao za srbijanskog napadača, ali na kraju iz glavnog grada Španije nikada nije stigla konkretna ponuda za njega.

Međutim, nakon Reala u priči se pojavio i PSG, te je Vlahović bio na listi želja tog kluba, no na kraju su se oni odlučili za neka druga rješenja.

Oglasi

No, ono što je posebno iznenadilo jeste da se Vlahović u posljednje vrijeme uveliko povezuje i s Bayernom. U italijanskim medijima piše se da Bavarci prate situaciju oko Vlahovića i da bi u finišu ljetnog prelaznog roka on zaista mogao da završi u Minhenu.

Međutim, Corriere dello Sport danas je malo bolje objasnio situaciju oko Vlahovića i Bayerna, te je sada jasno šta se mora desiti da reprezentativac Srbije ode u minhenski klub.

Jasno je da je Bayernova prva meta Harry Kane za kojeg su poslali ponudu od 100 miliona eura i već zakazali ljekarske preglede, no Tottenham odugovlači s odgovorom i zbog toga jasno je da u Minhenu moraju imati rezervni plan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Corriere dello Sport navodi da je Vlahović taj rezervni plan, ali da bi ovaj napadač završio u Bayernu mora u potpunosti propasti transfer Kanea.

Jedina opcija da Vlahović dođe u Bayern jeste da Kane ostane u Tottenhamu, a prema informacijama iz Njemačke to će se teško desiti. Engleza već svi vide u dresu Bayerna što znači da će Vlahović najvjerovatnije i iduće sezone nositi dres Juventusa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Eventualno preci u Chelsea u razmjeni za Lukakua i doplatu njihovu, naravno :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije