Yann Sommer se oprostio od Bayerna, jasno je ko će umjesto njega na gol Bavaraca

Promjene između stativa

Yann Sommer se oprostio od Bayerna, jasno je ko će umjesto njega na gol Bavaraca

Edmir Škorić

Nakon samo šest mjeseci, iskusni švicarski golman Yann Sommer oprostio se od Bayerna, a učinio je to objavom na društvenim mrežama.

Nakon što se prvi golman Bayerna povrijedio početkom godine, Bayern je angažovao Sommera, koji je došao iz Borussije Moenchengladbacha.

Sommer je ugovor sa Bayernom potpisao do juna 2025. godine, ali samo pola godine nakon potpisa napušta redove njemačkog prvaka.

Sommer je 2014. godine stigao u Bundesligu i to iz Basela, te je upisao 335 nastupa u dresu Borussije Monchengadbach.

Iako se smatralo da bi mogao biti čuvar mreže Bayerna na duže staze, to se nije dogodilo. On će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Interu, gdje će naslijediti Andre Onanu, koji je prethodno potpisao za Manchester United.

Oglasi

"Uzbudljivo putovanje se bliži kraju. Želio bih izraziti svoju zahvalnost svima u Bayernu, mojim saigračima, trenerima, osoblju i svima ostalima, uključujući nevjerovatne navijače, koji su moje vrijeme u ovom velikom klubu učinili iskustvom koje nikada neću zaboraviti! Hvala svima i želim vam uspjeh u nastavku!", poručio je Sommer.

Sada je jasno da će Bayern biti primoran da traži novog golmana. Manuel Neuer je imao novu operaciju i on će i dalje biti van stroja, dok bi do dolaska novog čuvara mreže na golu trebao braniti Sven Ulreich.

Bavarci do kraja prijelaznog roka tako za prioritete imaju dovođenje napadača, a i dalje uporno rade na Harryju Kaneu, iako Tottenham odbija sve ponude pa i onu posljednju od 100 miliona eura, te golmana, a na listi želja je nekoliko njih.

Svojevremeno su željeli i Dominika Livakovića iz Dinama, ali ipak uprava kluba i stručni štab su odustali od reprezentativca Hrvatske. Oko su bacili na Španca Davida Rayju, koji je pod ugovorom s Brentfordom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Raya je još kao tinejdžer iz Cornelle otišao u Blackburn, igrao na posudbi u Southportu, a u Brentford je stigao prije četiri godine za 3,35 miliona eura.

Transfer guru Fabrizio Romano objavio je kako Bayern u narednim danima želi da ga predstavi, a poznavajući njega i njegove informacije, tako će i biti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi