Bayern zamjenu za Kovača pronašao u Italiji?

Hrvatu prijeti otkaz

Bayern zamjenu za Kovača pronašao u Italiji?

A. Čaušević

Bayern je ponižen u Frankfurtu. Prvak Njemačke je na gostovanju izgubio od Eintrachta sa 5:1 što je ponižavajuće za klub takvog renomea.

Kako to obično biva nakon bruke i sramote bilo kojeg kluba prvi na listi za odstrijel je trener zbog čega se uveliko špekuliše o budućnosti Nike Kovača.

Bavarcima je to bio drugi poraz u posljednja četiri ligaška duela, ali hrvatski stručnjak nema namjeru odstupiti s klupe.

"Nikad ne odustajem. Neko mi je rekao 'Kad dođe do takve situacije, ne smiješ postati nemiran.' Otišao sam u autobus tužan i razočaran, znam kakva je situacija. Ali ne odustajem", poručio je Kovač nakon debakla.

U međuvremenu informacije iz Italije govore da Bayern za novog trenera želi Massimiliana Allegrija. Tu vijest je objavio list Corriere dello Sport.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Allegri je godinama i više nego uspješno s klupe vodio Juventus. Sa Starom damom je osvojio pet Scudetta u nizu te Bianconere dva puta odveo u finale Lige prvaka.

Italijanski stručnjak se nekoliko proteklih sedmica spominje kao nasljednik Ole Gunnara Solskjera u Manchester Unitedu, a od sinoć je u užem krugu kandidata za budućeg trenera Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi