Bayern zbog Ter Stegena ruši apsolutni rekord
Foto: EPA

Zamjena za Manuela Neuera

Bayern zbog Ter Stegena ruši apsolutni rekord

Njemački golman Marc-Andre ter Stegen (27) najvjerovatnije odlazi iz Barcelone.

Ter Stegen je na Camp Nou došao još 2014. godine iz Borussije M'Gladbach i u međuvremenu se prometnuo u jednog od najboljih golmana svijeta, a od ljeta bi ga, po svemu sudeći, mogli gledati u - domovini.

Svi pokušaji Barcelone da se produži saradnja sa Ter Stegenom su za sada bezuspješni, ponajviše iz razloga što se osjeća podcijenjenim jer drugi igrači imaju jače finansijske uvjete, a cijelu situaciju pomno prate u Bayernu.

U Bayernu su svjesni kako će se naljeto vjerovatno rastati sa Manuelom Neuerom i posljednjih sedmica uveliko tragaju za adekvatnom zamjenom, a po mnogim faktorima upravo se Ter Stegen nameće kao idealno rješenje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Valja reći kako Ter Stegenova cijena iznosi vrtoglavnih 90 miliona eura, a u slučaju da Bayern taj iznos izdvoji, srušio bi se apsolutni rekord u konkurenciji golmana. Trenutno ga drži Kepa Arrizabalaga, koji je u augustu 2018. godine prešao iz Athletic Bilbaa u Chelsea za 80 miliona eura.

Da simpatiše Bayern otkrio je Ter Stegen nedavno kada je odgovarao na pitanja novinara i Twitter korisnika. Tako je, primjerice, kao najdražeg golmana izdvojio Olivera Kahna, a prvi dres koji je imao u životu bio je onaj Steffana Effenberga, također Bayernove legende.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Cuj kepa 80milki plaćen a Sehic bolji od njeg
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi