Bayernov talenat čiji su roditelji iz BiH odlučio za koga će igrati

Kovač ga gurnuo u vatru

Bayernov talenat čiji su roditelji iz BiH odlučio za koga će igrati

U sastavu Bayerna za finale Audi Cupa, u kojem je minhenski tim poražen od Tottenhama na penale, našlo se jedno zanimljivo ime.

Minutažu u udarnom timu je dobio Ivan Mihaljević, mladić koji je tek nedavno proslavio 18. rođendan, no malo je poznata činjenica da je ustvari porijeklom iz Bosne i Hercegovine i da je njegova priča slična onoj Nike Kovača. Mihaljevićevi roditelji su baš poput Bayernovog trenera rodom iz Livna.

Nijemci pišu kako se radi o igraču kojem se predviđa velika karijera. Bavarci su ga zamijetili još dok je igrao za kadete Unterhachinga, a kako trenutno Kovač ima velikih problema s kvantitetom igračkog kadra, nije nemoguće i da Mihaljević priliku počne dobijati i u kompetitivnijim utakmicama. Dosad je već pokazao kako se na njega može računati ozbiljno.

Koliko god se Mihaljević bude razvijao fudbalski, za nas to i neće biti toliko bitno s obzirom da se ovaj mladi fudbaler već odredio po pitanju toga za koju će reprezentaciju igrati. Iako je rođenjem u Njemačkoj automatski stekao državljanstvo, iako su mu pritom roditelji iz BiH, za njega dileme nije bilo i odlučio je jednog dana nastupati za Vatrene.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Za svakoga dečka koji igra fudbal, a roditelji su mu Hrvati, bez obzira gdje živi, drago mu je zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Ja sam taj svoj san ostvario, a sada, koliko me god Hrvatska bude trebala, tu sam", kazao je Mihaljević za medije u susjedstvu.

Mihaljević je ranije već odigrao dvije utakmice za U-19 reprezentacije Hrvatske. Ko zna, možda za susjede bude nasljednik Roberta Kovača koji se također iz Njemačke pojavio među Vatrenima...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
kao i svaki veliki hrvat igrati će za hrvatsku,to ide od roditelja bez obzira što su iz BiH jer se više voli 1 kockica od čitave BiH zastave
0 18
hame
jel ga zbog naslova treba sad osudjivati, nek momak igra tamo gdje ga srce vuce
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi