Bayernovi navijači bijesni: "Pohlepa nema granica"

Ljuti na visoke cijene ulaznica

Bayernovi navijači bijesni: "Pohlepa nema granica"

E. Škorić

Susret Liverpoola i Bayerna večeras je završen bez pogodaka, iako se očekivalo puno više od okršaja Redsa i Bavaraca.

Nije nedostajalo šansi, posebno u korist domaćih, ali mreže su ostale mirovati, pa će se u Minhenu tražiti putnik u četvrtfinale.

Osim promašaja Sadija Manea, susret na Anfieldu obilježio je i transparent navijača Bayerna, koji protestuju zbog visokih cijena ulaznica.

"Gostujuća ulaznica: LFC 48 funti, FCB 55 eura. Pohlepa nema granica. Dvadset je dosta", pisalo je na transparentu navijača iz Njemačke.

Dakle, oni smatraju da je previše da se plaća 48 funti za ulazak na Anfield, odnosno 55 eura za ulazak na Allianz-Arenu, a ovaj njihov potez pozdravili su gromoglasnim aplauzima brojni navijači domaćeg tima.

'Dvadeset je dosta' odnosi se na kampanju koju je u Engleskoj pokrenula Federacija fudbalskih navijača kako bi klubovi ograničili cijene karata za gostujuće navijače u iznosu od 20 funti.

Podsjećamo da su 2016. godine hiljade navijača Redsa napustili Anfield u 77. minuti protiv Sunderlanda jer su bili bijesni na visoke cijene ulaznica, a navijači Bayerna su 2017. godine bacali lažni novac na teren tokom utakmice Lige prvaka protiv Anderlechta jer su morali da plaćakju po 100 eura za ulaznicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Balans
Cijene nemaju veze sa pohlepom vec sa huliganstvom na utakmicama. Da bi neradnici i lezihljebovici sto nemaju inace na sta trositi energiju razbijali televizore mjesto glave drugima.
0 3
Ibro
ja sam placo po 150 dolara ulaznice kad su evropski klubovi dolazili u ameriku. i jos nisu bile medju najboljim mijestima. To se zove pohlepa ipak su ovo osmine finala naj jaci ekipi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi