Sutra protiv Kipra

Baždarević: Imamo kvalitet i to moramo sutra pokazati

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra na gostovanju protiv Kipra meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Naši reprezentativci večeras će odraditi posljednji trening pred sutrašnju utakmicu, a prije toga selektor Mehmed Baždarević održao je press konferenciju.

"Znamo da se radi o kvalitetnom protivniku. Da li ćemo napasti, to je meč u kojem se stvari neće brzo riješiti. Moramo odigrati jednu kompletnu utakmicu, disciplinovanu i borbenu. Imamo kvalitet i na nama je da te kvalitete pokažemo sutra. Stanje u ekipi je dobro, radna atmosfera što nam daje još veći optimizam. Bilo je više umora nego povreda osim Kodre koji je osjetio jak bol. Sad pred trening ćemo vidjeti da li će on biti u konkurenciji za ovaj meč".

O smjeni na selektorskom mjestu Kipra naš selektor kaže:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nema ništa s našom utakmicom. Oni su željeli promjenu selektora i stvarati za budućnost ekipu koja će biti spremna. To nema veze s ovom utakmicom i oni su to imali u planu već ranije. Nama to ništa ne mijenja. Igramo s ekipom koju respektujemo, ali i mi imamo svoje kvalitete i nadamo se da ćemo to sutra pokazati. Nadam se dobrom rezultatu".


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi