Selektor na treningu u Tirani

Baždarević: Kolašinac nije zaslužio karton

A. Beganović

Bh. reprezentacija danas je stigla u Tiranu gdje će odraditi jedan trening, a u utorak igra u Elbasanu prijateljsku utakmicu protiv Albanije.

Selektor Mehmed Baždarević osvrnuo se prvo na duel s Gibraltarom u kojem su Zmajevi slavili s 5:0.

"Bilo je važno da osvojimo tri boda. Znamo da se radilo o relativno lakoj utakmici, ali treba bit iozbiljan da imamo za tri boda i da nastavimo ići naprijed u kvalifikacijama. Remi u Briselu i odovara i ne odgovara, ali  s tim rezultatom će biti interesantnije", rekao je Baždarević, dodavši da nas čeka teška utakmica u utorak.

"Kao i svaka prijateljska utakmica, ova je važna za ovaj momenat i za ono što nas čeka poslije. Uradit ćemo sve da odigramo dobro, ali mislim da rezultat nije u prvom planu. Znamo, ipak, da nas čeka kvalitetan i jak protivnik".

Neizbježna je tema Sead Kolašinac i njegov žuti karton protiv Gibraltara, zbog čega neće igrati protiv Grčke u narednom meču.

"Teško je komentarisati. Uvijek nam je žao. Čitavu sedmicu smo govorili o tome da ne smijemo napraviti greške, ali šta je tu je. Svi znamo da je Kolašinac veliki borac i mislim da je taj karton nezaslužen. Uradit ćemo sve da ostvarimo pobjedu i bez Kolašinca u meču protiv Grčke", istakao je selektor, koji je za kraj čestitao mladim selekcijama na dobrim rezultatima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Čestitam mladim igračima i ljudima koji ih vode, ali treba nastaviti tako, ne smijemo se ovim zadovoljavati. Sve čestitke, samo naprijed", poručuje Meša.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi