Baždarević: Imam u glavi sastav za Gibraltar

Selektor BiH pred sutrašnji meč

Baždarević: Imam u glavi sastav za Gibraltar

D. Kurbegović

Na današnjoj konferenciji za medije pred utakmicu između BiH i Gibraltara govorili su selektor Mehmed Baždarević i kapiten Asmir Begović. 

Zbog suspenzije Baždarević neće voditi Zmajeve protiv Gibraltara, već njegov pomoćnik Dragan Perić. a uoči utakmice pred prisutnim novinarima izjavio je da već u glavi ima prvih 11 koji će istrčati na Bilinom polju.

"Protiv Gibraltara će od velike važnosti biti angažman, disciplina i profesionalnost svih igrača, a ukoliko ne uradimo ono što je potrebno, bit će komplikovano. Već imam prvih 11 u glavi, međutim po tradiciji imena neću otkrivati prije utakmice. Ko zaigra sutra, morat će dati svoj maksimum", kazao je, između ostalog, Baždarević. 

Baždarević vjeruje da su se gosti dobro pripremili. 

"Sutra moramo biti ozbiljni i kvalitetni i ako uradimo ono što treba da uradimo, mislim da smo bolja reprezentacija. Njih gledamo sa velikim respektom, ali znamo da će učiniti sve da nam pokvare planove", dodao je Baždarević.

Dotakao se Baždarević i utakmice i utakmice koju će odigrati Belgija i Grčka. 

"Od utakmice između Belgije i Grčke očekujem pobjedu domaćina i da mi dođemo u poziciju da ostane sve u našim rukama", istakao je selektor naše reprezentacije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, naša reprezentacija protiv Gibraltara igra sutra od 18:00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi