Baždarević: Lulić nije rasista!

Selektor reprezentacije govorio za SportSport.ba

Baždarević: Lulić nije rasista!

Italijanska fudbalska javnost digla se na noge nakon izjave Senada Lulića "da je Rudiger prodavao čarape po Stuttgartu prije dvije godine, a danas glumi fenomena". Tragom ove priče pozvali smo selektora naše fudbalske reprezentacije Mehmeda Baždarevića koji je poručio da Lulića ne može ni zamisliti kao rasistu.

"Ne bih pretjerano komentarisao tu izjavu. Smatram da Lulić sigurno nije rasista, a ne mogu ga ni zamisliti kao rasistu. Znam ga kao pravog sportistu i profesionalca koji ne gleda na boju kože ili naciju. Tu izjavu je vjerovatno dao u nekom afektu", rekao je Baždarević.

Selektor se također osvrnuo i na samu utakmicu između Lazija i Rome te je poručio da je najbitnije da naši fudbaleri igraju standardno u svojim klubovima.

"Nemam razloga da budem zadovoljan ili nezadovoljan igrama Džeke ili Lulića na tom meču. Meni je trenutno najbitnije da su oni standardni u svojim timovima sve do proljeća kada nam slijede nove reprezentativne obaveze. Nastojat ćemo da odigramo prijateljski meč prije narednih službenih utakmica. Još uvijek razmišljamo o našem prethodnom meču i ostaje žal. Čekamo revanš protiv Grčke i to će sigurno biti meč koji će nas odvesti u jednom pozitivnom pravcu kada su u pitanju ove kvalifikacije", poručio je selektor Baždarević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Italijanski nogometni savez danas će se oglasiti povodom slučaja Lulić, a italijanski mediji prenose kako bi naš fudbaler mogao dobiti suspenziju od čak deset utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi