Baždarević: Ne brinite, bićemo mnogo bolji protiv Velsa

Selektor BiH nakon pobjede

Baždarević: Ne brinite, bićemo mnogo bolji protiv Velsa

Fudbalska reprezentacija BiH večeras je u kvalifikacijskoj utakmici savladala Andoru rezultatom 3:0.

Nakon utakmice selektor Mehmed Baždarević je bio zadovoljan rezultatom, ali ne i disciplinom njegovih igrača. 

"Mislim da je 3:0 dobar rezultat, nama su potrebni bodovi. Bilo je mnogo nervoze, protivnik je nastojao provocirati i u tim trenucima smo bili naivni. Umjesto da pokušamo dati gol više, mi smo upali u zamke i drugo poluvrijeme nije bilo sjajno", kazao je Baždarević nakon utakmice i potom nastavio: 

"Jako teško je igrati ovakve utakmice. Težili smo je odraditi bez povreda i kartona, a na kraju je bilo i jednog i drugog. Trebalo je više discipline, no imamo sada pobjedu i trebamo razmišljati o onome što nas čeka."

Baždarević je svjestan da se kvalitet Andore ne može porediti sa Velsom.

"Nemoguće je porediti Vels i Andoru. Andorci nisu pravi protivnik i baš zato smo trebali biti disciplinovaniji i pametniji. Ušli smo u zamke koje su nam postavili, a to ne smijemo raditi." 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kraju razgovora poručio je da navijači BiH nemaju razloga za brigu, a osvrnuo se i na Miralema Pjanića. 

"Izgubili smo Bešića, nismo smjeli napraviti ovakve greške i to ćemo mi riješiti unutar svlačionice. Nemojte se brinuti, bićemo puno bolji protiv Velsa. Ovo je za nas bio trening. Što se tiče Pjanića, on se u utakmici sa Belgijom žalio na nezgodan udarac i nismo željeli rizikovati večeras. Želimo da narednu utakmicu dočeka što spremnije."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.