Baždarević: Ne vjerujem da će se Belgija opustiti

Selektor Zmajeva ipak vjeruje u povoljan rezultat

Baždarević: Ne vjerujem da će se Belgija opustiti

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru odradila prvi trening pred utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije. Uoči današnjeg trening okupljenim predstavnicima medija se obratio i selektor Zmajeva, Mehmed Baždarević.

"Svi igrači osim Sušića i Kolašinca su tu, a i oni će nam se pridružiti večaras. Kao što već znate povrijeđeni su Pjanić, Šimunović i Prcić, povrede su ozbiljnije nego što se u prvi mah činilo i na njih nećemo moći računati za ove utakmice", izjavio je Baždarević, pa nastavio:

"Imamo neke druge solucije koje su interesantne. Žao mi je što nema ovih igrača i to nam remeti dio plana i programa. Vjerujemo u te momke koji su tu i očekujemo da mogu odgovoriti izazovu protiv Belgije."

"Belgija je ekipa sa velikim profesionalcima i dolaze ovdje da pobjede. Ne vjerujem da će se opustiti bez obzira što su se već kvalifikovali. Ipak, najbitnije je kako ćemo mi funkcionisati. Želimo pobjedu i dobru utakmicu, a to mora uraditi jedna spremna ekipa. Moramo odgovoriti fizički i taktički i zajedničkim radom doći do povoljnog rezultata u subotu. Uradićemo sve da popravimo loše stvari iz prethodnih utakmica", dodao je selektor reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Osim selektora Bažadarevića, prisutnima se obratio i Avdija Vršajević, koji je istakao da naša reprezentacija ima kvalitet da pobijedi Belgiju.

"Znamo kakva nas utakmica očekuje. Mi imamo kvalitet da pobijedimo Belgiju i daćemo sve od sebe da to uradimo i obradujemo naše navijače. Biće teško, ali smatram da možemo to ostvariti. Svi znamo koliko su oni jaki, ali imamo i mi dobre igrače i idemo na teren po pobjedu", izjavio je Vršajević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi