Baždarević: Nisu oni Real, a nismo ni mi "Indijanci"

Selektor našeg nacionalnog tima gledat će duel u Liježu

Baždarević: Nisu oni Real, a nismo ni mi "Indijanci"

Adnan Beganović

Fudbaleri Željezničara večeras će u prvom susretu 3. pretkola Evropa lige snage odmjeriti sa Standardom, a ovaj susret sa tribina stadiona posmatrat će i selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević.

Plavi su u Lijež doputovali juče, a sinoćnjem treningu prisistvovao je i selektor našeg nacionalnog tima i legendarni fudbaler Željezničara, Mehmed Baždarević.

"Standard je favorit i u prednosti je uoči ovog dvomeča. Međutim, nije ni Željezničar bez izgleda. Vjerujem da i naši klubovi imaju određeni kvalitet. Istina, ako ćemo biti iskreni Standard je kvalitetniji, ali prednos Željezničara je to što je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao više utakmica", za SportSport.ba kaže Baždarević.

Nekadašnji fudbaler ekipe iz Doline ćupova smatra da borbenom, ali u isto vrijeme i pametnom igrom može dosta toga uraditi.

"Standard nije još uvijek u optimalnoj formi. Fizički se radi o sporemnoj ekipi, kojoj se ne smije dozvoliti da preuzme inicijativu, da stalno juriša na gol Željezničara. Moraju fudbaleri Željezničara biti hrabri, no da biste bili hrabri morate biti i spremni, kako fizički, tako i psihički, te taktički", istakao je selektor naššeg nacionalnog tima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Baždarević je na kraju razgovora istakao i da je fudbal najpopularniji sport upravo iz razloga što favorit i bolji ne pobjeđuje uvijek.

"Fudbal se voli zbog toga što uvijek neće pobijediti bolji. Mislim da večeras fudbaleri Željezničara ne smiju praviti sitne greške, ne smiju se lopte olako gubiti na sredini terena. Oni su fizički nadmoćniji i pokušat će nametnuti žestok ritam, a fudbaleri našeg kluba trebaju im na to odgovoriti agresivnom igrom, pogovoto u sredini terena. Nisu oni Real Madrid, a nismo ni mi Indijanci", zaključio je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.