Novo saopštenje Zvezde: Doušnika privesti pravdi
(Foto: EPA) Jučer je francuski L'Equipe izazvao "potres" pričom o namještenoj utakmici PSG - Crvena zvezda

Ne smiruju se strasti nakon priče o namještenoj utakmici

Novo saopštenje Zvezde: Doušnika privesti pravdi

Jučer je ugledni francuski L'Equipe objavio senzancionalnu priču i potresao evropski i srbijanski fudbal. Francuski magazin je, navodno, došao do informacija da je UEFA-a obavijestila francuske vlasti da postoji mogućnost da je meč 2. kola grupne faze Lige prvaka između PSG-a i Crvene zvijezde namješten.

Navodno je neko od visokih čelnika "organizovao" konačni rezultat (6:1) kako bi dobio ogromnu svotu novca klađenjem na pobjedu PSG-a od pet golova razlike. Također, se spominje uplata od pet miliona eura.

Ubrzo nakon objave ovakvih informacija se oglasila Crvena zvezda ogorčena pričom koju je objavio L'Equipe, a oglasio se i PSG.

Danas se Crvena zvezda oglasila novim saopštenjem u kojem je poručila da navodni "kredibilni doušnik" koji je razotkrio čitav slučaj UEFA-i mora biti priveden pravdi.

"FK Crvena zvezda još jednom sa ogorčenjem i rezignacijom odbacuje svaku mogućnost umješanosti u bilo kakve nečasne radnje bilo kog člana našeg kluba, vezano za pisanje francuskog lista L’Equipe. FK Crvena zvezda insistira na što bržem rasvjetljavanju cijelog ovog slučaja jer je bačena ozbiljna mrlja na ime našeg kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mi smo od jučer u kontaktu sa našim advokatima da bismo na pravi način preduzeli sve moguće mjere i zaštitili ugled FK Crvena zvezda koji je neko, odnosno ’kredibilni doušnik’, pokušao da ugrozi.
Očigledno je da nekome smeta moćna i uspješna Crvena zvezda i da je plasiranjem ovakve laži želio da diskredituje sve ostvarene uspjehe koje smo postigli u proteklom periodu. Veoma nas čudi i brine da tako neprovjerena informacija procuri iz UEFA i dobije tako veliki medijski prostor. Bez obzira što i list L'Equipe zadržava mogućnost da je sve izmišljeno, angažovali smo advokata i u Francuskoj, koji razmatra pravni osnov za tužbu protiv lista L'Equipe zbog narušavanja ugleda FK Crvena zvezda.

FK Crvena zvezda će biti istrajna da se dođe do konačne istine, a da se manipulatori i doušnici koji stoje iza ove afere privedu pravdi i odgovaraju za sramno djelo", poručili su danas iz Crvene zvezde.

Top Komentari

DelijeSever
Crvene "zvijezde" ..
2 3
IzgubljeniSlon
Raspisati potjernicu interpola za ovim doušnikom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi