Baždarević odlučio koji će tim voditi naredne sezone

Napravio sjajan posao u Paris FC-u

Baždarević odlučio koji će tim voditi naredne sezone

Mehmed Baždarević ostao je na klupi Paris FC-a unatoč brojnim ponudama.

U protekloj sezoni bivši selektor reprezentacije BiH je s ovim drugoligašem napravio odličan posao. S prosječnim klubom je došao u situaciju da se bori za plasman u Ligue 1, a iako u tome nije uspio, ljudi koji vode klub po završetku sezone ni po koju cijenu nisu željeli da puste Baždarevića.

Tako su u vodu pale ponude koje je dobijao od Le Havrea, zatim Nancyja, a Baždarević je ujedno postao i prvi trener od 2015. godine koji će drugu sezonu zaredom voditi Paris FC.

"Imao sam nekoliko ponuda iz Ligue 2, kao i iz ostalih zemalja, ali na kraju sam odlučio da ostanem. Nisam mogao zaboraviti šta mi je Paris FC dao. Ovaj klub mi je vratio sreću... Svi smo veoma motivisani pred novu sezonu", kazao je Baždarević za francuske medije, pa nastavio:

"Svi u klubu smo svjesni da će biti teško ponoviti prošlu sezonu. Napustilo nas je nekoliko fudbalera, nemamo baš sredstava da se dovodimo neka velika pojačanja, ali svejedno napredujemo."

Iza Baždarevića je težak period, obzirom da je nedavno u veoma kratkom roku ostao bez oboje roditelja.

"Teško je... Roditelji su mi uvijek davali snagu, ali fudbal i posao će mi manje pomoći da razmišljam o tom užasnom iskušenju."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Veliko mišljenje o Baždareviću ima i predsjednik Paris FC-a Pierre Ferracci koji je nedavno izjavio kako je naš stručnjak podcijenjen i da je zaslužio da bude izabran među najbolje trener Ligue 2 zbog svega što je napravio u protekloj sezoni.

Podsjetimo, Baždarević je ranije u Francuskoj vodio još Grenoble, Istres i Sochaux.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi