Reprezentacija BiH se okuplja u Zenici

Baždarević: Optimista sam pred Grčku, imamo svoje adute

Dino Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja u Trening centru u Zenici u sklopu priprema za narednu utakmicu kvalifikacija, koju naša selekcija igra u nedjelju u gostima protiv Grčke.

Prisutnim novinarima danas se obratio selektor Mehmed Baždarević, koji je govorio o narednom protivniku, zdravstvenom biltenu u ekipi i ostalim stvarima oko ekipe.

"Nadam se da ćemo se dobro spremiti za narednu utakmicu, puno se govori o Grčkoj da li je najvažnija, mislim da nije, ali svakako da je jedna od važnijih.Poznajete me da sam temperamentan, vjerujem da će stručni štab zajedno sa mnom i igrači dati sve od sebe u ovim danima koji su pred nama do početka same utakmice. Očekuje nas protivnik jako dobar u jednom periodu dobrom za njih, međutim igrali smo protiv boljih ekipa i ne trebamo se plašiti. Treba se uzdati u rad i trud i želju koju moramo pokazati, te se nadam da neće biti problema s povredama tokom ovog boravka u Zenici" ističe Baždarević.

Osvrnuo se na povrede Medunjanina, Vranješa, te kašnjenje Kolašinca.

"Vranješ i Medunjanin su stigli, večeras nakon ljekarskog pregleda i treninga znat ćemo malo više. Prema sadašnjim informacijama mislim da su povrede izlječive, da ni su teže prirode i da će biti spremni za nedjelju.Kazat ću vam da je Kolašinac ostao u krevetu, on je odsutan, radi se o nekom virusu kojeg ja ne bih komentarisao, on će doći sutra i priključiti se ekipi" kaže selektor naše selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Veliku pažnju su posvetili narednom protivniku.

"Vi dobro znate koli ko mi posvećujemo pažnju do najmanjeg detalja protivniku, njihovoj strategiji, prekidima, taktici i svemu ostalom. Stručnom štabu je naređeno da prikupi što više korisnih informacija da skupi o protivniku, da budemo spremni za ono što nas čeka u Grčkoj.Svi znate da je svaka utakmica nešto novo za sve nas, do nas je da spremimo ekipu, ali i treba uvijek biti spreman na iznenađenja od protivnika. Grčka je sada potpuno druga reprezentacija nego u prošlim kvalifikacijama, ali najvažnije je da mi pokažemo naš rad, trčanje i kvalitet. Optimista sam, imamo dobre argumente i adute, da u sportskoj borbi ostvarimo pozitivan rezultat" ističe Baždarević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi