Baždarević priznao da su ga zvali iz Crvene zvezde

Bh. stručnjak bio u kombinacijama za klupu Beograđana

Baždarević priznao da su ga zvali iz Crvene zvezde

Već neko vrijeme se u beogradskim medijima špekulisalo da bi legendarni bh. fudbaler Mehmed Baždarević mogao postati novi trener FK Crvena zvezda, ali od toga nije bilo ništa. 

Legenda sarajevskog Željezničara je za beogradski Sport potvrdio da su postojali kontakti sa nekim ljudima iz beogradskog kluba, ali da do dogovora nije došlo. 

"Imao sam kontakt i razgovor oko dolaska u Crvenu zvezdu. Jedan moj prijatelj, koji ima veliki rejting u crveno-belim redovima. Pitao me, doslovno, da li bi došao na „Marakanu”, priznao je Baždarević, ali je rekao da ga nije kontaktirao predsjednik Zvezde Dragan Džajić.

"Legendarni Džaja se nije oglasio. Da sam se čuo sa Džajićem, vjerovatno bih bio na kormilu trofejnog tima iz Ljutice Bogdana", rekao je Baždarević, koji je istakao da često dolazi u Beograd i da je u kontaktu sa mnogim kolegama iz reprezentacije bivše Jugoslavije. 

"Kada god imam vremena dođem do Sarajeva ili Beograda. Supruga Marina je rođena Beograđanka. Sa Dedinja je. Sa mnogim bivšim saigračima se čujem. Baš neki dan sam bio sa Dejanom Savićevićem. Često se sretnem sa Budimirom Vujačićem, Zvonetom Bobanom, Draganom Piksijem Stojkovićem i „Lalom” Nikolićem, ekonomom u FSS". 

Baždarević je potvrdio da je nedavno bio u kontaktu s jednim belgijskim klubom, ali nije htio otkriti o kojem klubu se radi. 

"Sve je bilo sređeno da preuzmem jedan poznati belgijski tim, ali se na kraju sve izjalovilo. Ime kluba je tajna. Dogovor je da tu priču ne širim. I ja to poštujem", rekao je Meša. 

Meša je kao i uvijek govorio i o Željezničaru, jer prva ljubav se nikad ne zaboravlja, a priznao je da su ga kontaktirali i ljudi iz Želje u vezi posla. 

"Iz Željezničara su se raspitivali da li bi došao na moju Grbavicu. Kad god odem u Sarajevo da posjetim brojnu familiju - skoknem i do Željezničara. Prva ljubav se nikada ne zaborvalja". 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Baždarević je govorio i o nastupu reprezentacije BiH na SP u Brazilu, te je istakao kako će naša reprezentacja biti hit Mundijala. 

"Bosna i Hercegovina je dobra reprezentacija. Uvjeren sam da će se plasirati u drugi krug. Biće hit na svjetskom šampionatu u Brazilu. Držaću im palčeve", rekao je Mehmed Baždarević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti