Baždarević: Sa Alžircima ima kontakta, sa Željom ne

Meša pred novim angažmanom

Baždarević: Sa Alžircima ima kontakta, sa Željom ne

Izgleda da bivši selektor fudbalske "A" reprezentacije BiH Mehmed Baždarević neće još dugo odmarati. Baždarević je bez angažmana od oktobra prošle godine kada mu je istekao ugovor sa N/FSBiH, no trenerskom poslu bi se mogao vratiti vrlo brzo, a sljedeća destinacija bi trebao biti Alžir.

Za usluge Baždarevića se interesuje tamošnji USM Alger, koji je u potrazi za novim trenerom nakon što je propao pokušaj dovođenja Jacquesa Santinija, a da postoje kontakti potvrdio je i sam bh. stručnjak.

"Da, bilo je razgovora sa USM Algerom. U kontaktu sam sa čelnicima kluba, ali još ne znam šta će biti, vidjet ćemo. Slobodan sam, imam volju da radim", kazao je Baždarević za SportSport.ba. 

Baždarević je i ranije imao ponude iz Alžira, no stavljao ih je u drugi plan zbog želje da radi u Evropi, a u posljednje vrijeme ime bivšeg selektora BiH se također povezuje i sa Željezničarom.

"Niti je bilo kontakta, niti me ko zvao", kratko je odgovorio Baždarević na pitanje o Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Baždarević je od 2014. do 2017. godine vodio reprezentaciju BiH, a kao trener je radio još u katarskom Al-Wakrahu, tuniškom Sahelu, te u francuskim klubovima Istresu, Sochauxu i Grenobleu.

Top Komentari

SEIKO
Ovaj bilmez nas spusti sa 23-eg mjesta na 43-eće.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi