Kako je Džeko jednom rečenicom pred meč protiv Belgije smirio Mešu

Ipak nije pomoglo

Kako je Džeko jednom rečenicom pred meč protiv Belgije smirio Mešu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati na predstojeće Svjetsko prvenstvo, a presudila je posljednja utakmica grupne faze protiv Belgije na Grbavici koju je naš tim izgubio sa 4:3.

To je bila i posljednja utakmica za Mehmeda Baždarevića na klupi naše reprezentacije, a bivši selektor je u razgovoru za France Football otkrio kako ga je kapiten Zmajeva Edin Džeko pokušao utješiti pred meč na Grbavici.

"Znao sam da moramo odigrati veliku utakmicu. Džeko me je pitao zašto sam pod stresom. Ja sam mu rekao da igramo protiv Belgije, protiv tima koji je jači od nas. On mi je odgovorio: 'Ne zanima me, pobijedit ćemo ih'. Na kraju me je i nasmijao i mislio sam da je u pravu", rekao je Baždarević za France Football. Iako je Meši vjerovatno laknulo nakon Džekinih riječi, ipak to na kraju nije bilo dovoljno da se BiH domogne pobjede i plasmana u baraž.

Također, nekadašnji selektor našeg tima iskoristio je i priliku da pohvali napadača Rome.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Džeko je vođa reprezentacije, ali nije jedan od onih koji puno govore, već više pokazuje na terenu. Kada sam preuzeo BiH, mnogo sam se oslonio na njega i uvijek je davao maksimum za reprezentaciju", rekao je Meša koga je na klupi Zmajeva naslijedio Robert Prosinečki početkom ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi