Baždarević: Šimunović mi je djelovao kao pametan momak
Bivši bh. selektor se dotakao se i njegove povrede u koju mnogi nisu vjerovali.

Bivši bh. selektor za SportSport.ba

Baždarević: Šimunović mi je djelovao kao pametan momak · Intervju

Sportska vijest dana u Bosni i Hercegovini je odbijanje Joze Šimunovića da nastupi za reprezentaciju naše zemlje na utakmicama sa Senegalom i Bugarskom, koje se igraju krajem marta.

Zbog čega je Šimunović odbio da se odazove pozivu Roberta Prosinečkog još uvijek nije poznato, ali je selektor BiH u razgovoru za SportSport.ba poručio da mu je stoper Celtica samo rekao da ne želi igrati za BiH, te da ga nema namjeru moliti da se predomisli.

Jozo Šimunović je u reprezentaciju naše zemlje jedini put bio pozvan za utakmice sa Kiprom i Gibraltarom prošle godine, ali tada nije zaigrao ni minutu. Poziv je dobio od Mehmeda Baždarevića, kojeg smo kontaktirali sa namjerom da prokomentariše novonastalu situaciju i doznamo nešto više o (stvarnim) razlozima njegovog neigranja u Nikoziji i Portugalu, gdje Gibraltar igra svoje domaće utakmice.

Baždarevića je pomalo iznenadila vijest o Šimunovićevom odbijanju poziva, za koju do večeras nije čuo.

"Šimunović odbio poziv? Nisam znao... Teško je komentarisati bilo šta ako ne poznajemo pravi razlog. Ako je donio takvu odluku, onda sigurno ima razlog i treba sačekati da Šimunović sam objasni zašto je to uradio. Dok se ne oglasi, treba se suzdržati bilo kakvih komentara na tu temu. Ne treba žuriti sa osuđivanjem", rekao je za SportSport.ba bivši selektor Mehmed Baždarević, koji Šimunovića pamti po dobrom:

"Jozo mi je djelovao kao pametan momak i dobar čovjek. Sjećam se kada nam se pridružio da se ponašao stvarno lijepo, normalno, a bio je i dobro prihvaćen. Zvao sam ga jer sam u njemu vidio perspektivnog fudbalera koji u budućnosti može biti od velike koristi našoj reprezentaciji, trebao nam je stoper. Uložio sam napore da ga dovedem u reprezentaciju i bilo mi je drago kada nam se priključio jer mislim da se radi o odličnom igraču".

Šimunović se na reprezentativnom okupljanju požalio na povredu, u koju su mnogi tada posumnjali. Od danas javnost u nju sumnja još više, ali Baždarević stavlja tačku na tu priču.

"Ma, nije on manipulisao, niti izmišljao. Znam da je došao povrijeđen i bio je povrijeđen. Zato nije igrao", jasan je bio Baždarević za kraj razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

SrpskaRepublika
NEĆE ČOVJEK DA IGRA ZATO STO JE AMBIJENT U I OKO REPREZENTACIJE PRO BALIJSKI, KRATKO I JASNO
7 74
Bego
Jebote dreka oko njega,ko da je neki igrac. Ne mora
49 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti