Jozo, hvala i prijatno!
Nećkam se, nećkam: Šimunoviću se treba zahvaliti za sve "napore" koje je učinio da (ne) zaigra za BiH

Kao da se radi o Beckenbaueru

Jozo, hvala i prijatno! · Komentar

U Premijer ligi BiH imaju trojica bolja od Joze Šimunovića, rečenica je izgovorena davno iz usta kompetentnog fudbalskog stručnjaka koji je svojevremeno pokušao demistificirati ulogu ovoga stopera i njegovu iznebuha izmišljenu aman-zaman značajnost.

Jozo Šimunović odbio je poziv Roberta Prosinečkog i neće igrati za Bosnu i Hercegovinu protiv Bugarske i Senegala. Vjerovatno nakon ovoga (odbijanja) poziva, neće igrati nikako, jer da je htio igrati, zaigrao bi kod Mehmeda Baždarevića kada ga je ovaj, nakon što ga je privolio da igra za BiH, konačno i pozvao.

Zbog nikada razrješenih okolnosti, Šimunović nije dobio minute protiv Kipra u antologijskom porazu 2:3. Tri dana poslije igrali smo sa Gibraltarom, a Šimunović je zamolio ni tu da ne igra, pa makar minutu. Baždarević pošto nije mangup - jer da jeste igrala bi BiH baraž, a on bio kudikamo uspješniji trener - nije ga ubacio ni sekunde, da zauvijek razriješi dilemu hoće li čovjek ikada igrati za BiH.

Ponovo je ovaj igrač, koji u Celticu pored polusumanutog Cedrica Boyate izgleda poput Emira Spahića, dobio poziv za Belgiju i Estoniju, no javio je putem goluba pismonoše da je povrijeđen.

Iznenada se zagrcnuo što je zahtijevalo pauzu tačno onoliku koliko je trajala i reprezentativna. Čudesne ruke ljekara vjerovatno su ga osposobile tik za prvu narednu utakmicu nakon mečeva reprezentacije.

Na kraju krajeva, i da je bio povrijeđen, današnje odbijanje "u ovom trenutku" trebalo bi predstavljati jasnu poruku. Ni u jednom trenutku ti više ne treba da se odazivaš, jer ne treba uopće da budeš pozivan.

Prosinečki o tome zna dosta. Bio je pomoćnik Slavenu Biliću i pred prvu njihovu utakmicu protiv Rusije u Moskvi imali su problem sa "izgrednicima" Ivicom Olićem i legendarnim Darijom Srnom. Zaglavila obojica u kafani.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako je utakmica bila vrlo bitna, obojicu je Bilić suspendovao dok se nisu izvinili. Hrvatska je odigrala srećom 0:0, a Bilić već na startu pokazao odrješitost i poslao jasnu poruku. Nijedan pojedinac nije veći od reprezentacije, pa makar se zvao Jozo Šimunović.

Bolji je Besim Šerbečić koji hoće i ide na glavu, od Šimunovića koji neće pa makar bio Beckenbauer.

Top Komentari

HRVATSKI MOSTAR
HAHAHAHA !!! JOZO HRVAT IPOL !!! BALIJE CRKNITE OD MUKE !!!
15 90
Lud
Jozo ko te jebe kad si NISTA!!!! Hahahahahahah
37 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi